Site coolinaria.ro

4 pasi pentru a elimina zaharul din dieta


4 pasi pentru a elimina zaharul din dieta Chiar e posibil sa elimini complet zaharul din dieta?
Da! Urmeaza pasii urmatori si bucura-te de beneficiile unei diete fara zahar!

In primul rand, trebuie sa cunosti diferitele tipuri de zahar:
- Zaharul procesat si rafinat, alb sau brun;
- Siropul de artar, mierea, siropul de orez brun, fructele si zaharul de cocos sunt optiuni naturale si cu mai multe vitamine;
- Siropul de stevie este un inlocuitor natural.

Pasul 1: Decide cum vrei sa fie dieta ta fara zahar
Primul pas este sa stabilesti ce zaharuri vei permite in dieta si pe care le vei ocoli. La inceput, poti folosi mierea si alti indulcitori naturali, dar stai departe de zaharul procesat.
La un moment dat, chiar si optiunile naturale pot creste nivelul zaharului din sange in mod ingrijorator si pot cauza pofte greu de stapanit. Cu timpul, vei reduce chiar si inlocuitorii naturali.

Pasul 2: Fa curat in camara si in frigider
Nu exista sabotaj mai mare decat sa iei decizia de a elimina zaharul din dieta si sa te uiti in camara si sa-l gasesti peste tot. Trebuie neaparat sa scapi de tentatiile de prin casa.
Cel mai probabil, cei din familia ta te vor sustine si poate chiar vor adopta si ei noul stil de viata, ajutandu-te cu aceasta "curatenie". Beneficiile unei diete fara zahar depasesc cu mult micul disconfort de a arunca alimente nedorite. Daca te simti prost aruncandu-le, le poti oferi unui vecin.



Pasul 3: Incepe sa citesti etichetele produselor pe care le cumperi
Ai putea fi surprins sa afli cate produse contin zahar ascuns. Acesta se gaseste in condimentele uscate pentru taco, in dressing-urile pentru salata si in alte produse la care nu te-ai fi asteptat.

Pasul 4: Aprovizioneaza-te! Incepe sa gatesti si sa cumperi produse sanatoase.
Odata ce ai scapat de toate tentatiile dulci, e timpul sa le inlocuiesti cu mancaruri de care te poti bucura. Cauta retete noi care contin doar zahar natural. Odata ce te-ai obisnuit cu acestea, poti introduce si cateva snacks-uri care nu contin zahar.

Tine minte, orice pas care te indruma spre a elimina zaharul din alimentatie iti va aduce beneficii pe termen lung. Asta nu inseamna ca nu te vei putea bucura de mancaruri delicioase.

Autor:  Andreea Utza