Site coolinaria.ro

10 lucruri pe care le poate face cuptorul cu microunde


10 lucruri pe care le poate face cuptorul cu microunde Cuptorul cu microunde poate face mult mai mult decat sa reincalzeasca mancarurile sau sa faca popcorn.

Iata 10 lucruri pe care nu stiai ca acesta le poate face:

1. Ajuta plantele
Sterilizeaza solul pentru seminte incalzindu-l intai la microunde. Umple containere mici de plastic cu un strat subtire de sol si lasa-le la microunde cate 90 de secunde per kilogram.

2. Recupereaza timbrul
Poti scoate un timbru de pe un plic fara sa il distrugi. Pune o picatura de apa pe el, apoi incalzeste-l pentru 10-15 secunde.

3. Dezinfecteaza buretii
Daca bagi un burete la microunde poti distruge 99.9% din majoritatea microbilor din casa (inclusiv E.coli si salmonella). Incearca si tu: inmoaie buretii in apa si lasa-i la microunde 60 de secunde.

4. Fa-ti propriul incalzitor pentru muschi
Taie talpa unei sosete vechi si coase marginile. Umple-o cu orez apoi coase si varful. Acum ai un saculet gratis, pe care il poti refolosi la nesfarsit, incalzindu-l la microunde si aplicandu-l apoi pe zonele dureroase. Imbunatateste-ti saculetul adaugand cateva picaturi de lavanda peste orez.

5. Salveaza painea
Chifla aceea veche de doua zile a devenit greu de mestecat. Inveleste-o intr-un servetel umed si las-o 20 de secunde la microunde. Umezeala din servetel va fi absorbita de chifla.



6. Dezlipeste bucatile de zahar
Trucul cu servetelul merge si atunci cand zaharul brun s-a lipit de tot. Pune-l intr-un vas cu capac pentru microunde impreuna cu zaharul si lasa 25 de secunde.

7. Fa o prajitura mai rapida
Nu ai timp de copt prajituri? Fa o mini prajitura la microunde in doar 5 minute, din ingrediente pe care cel mai probabil le ai deja acasa.

8. Decojeste usturoiul
Incalzeste cateii de usturoi 15 secunde si se vor decoji mult mai usor.

9. Ajuta la storsul citricelor
Inainte sa storci o portocala sau lamaie, pune-o intreaga la microunde pentru 20 de secunde. Va fi mai usor sa scoti si ultima picatura de suc.

10. Alune prajite
Pune cateva alune intr-un bol, adauga putin ulei si incalzeste-le in intervale de un minut, amestecand intre ele. Timpul de gatire depinde de tipul si cantitatea de alune pe care vrei sa o faci, dar in general dureaza in jur de 5 minute. Trucul merge si pentru seminte de dovleac sau de floarea-soarelui.

Autor:  Andreea Utza