Site coolinaria.ro

Tot ce trebuie sa stii despre conopida


Tot ce trebuie sa stii despre conopida Conopida se gaseste peste tot, in diferite forme: la cuptor, pasata, piure sau chiar in anumite aluaturi.

Iata cateva informatii importante despre aceasta:

Pentru cei care consuma putine calorii, avem o veste buna: Conopida este foarte saraca in calorii si bogata in nutrienti vitali. Atunci cand inlocuieste ingrediente mai bogate in calorii, precum cartofi sau cereale, taie multe calorii din retetele tale preferate.

Conopida face parte din familia legumelor crucifere, cunoscuta in general pentru lupta impotriva cancerului, dar si a beneficiilor anti-inflamatorii. Ca orice alta leguma, contine multe fibre, ajutand, de asemenea, la digestie.

Incearca sa incluzi legume crucifere in dieta ta de cel putin 3-4 ori pe saptamana, pentru a te bucura de beneficii. Conopida se bucura de popularitate, de aceea e mult mai usor sa o gasesti si sa inveti sa o prepari in diferite feluri.

Conopida, sau partea alba a acesteia, este capul plantei, asemanatoare cu broccoli. In timp ce conopida alba este cea mai cunoscuta, exista si alte specii, care devin din ce in ce mai cunoscute. Poti gasi conopida mov, portocalie si chiar verde. O combinatie intre aceste tipuri este intotdeauna potrivita.

Cum alegem conopida?
Atunci cand esti la magazin, cauta bucati de culoare uniforma, care sa nu aiba parti mai moi sau decolorate. Acestea sunt semne ale deteriorarii. Odata ce ai adus conopida acasa, infasoar-o in folie de plastic pana cand esti gata sa o folosesti. Nu o lasa prea mult, caci va incepe sa se strice si-si va pierde calitatile nutritionale.

Cum gatim conopida?
Poti prepara tot felul de retete cu conopida, de la piure, la supe si tocane. O poti face la cuptor, la aburi sau la tigaie.
- Conopida este ideala pentru sosuri. Rupe-o in bucati de marime medie si savureaz-o cu dressing-ul tau preferat.
- Prepar-o la aburi apoi paseaz-o si amestec-o cu lapte, pentru a inlocui piure-ul de cartofi. Asezoneaza cu sare si piper sau adauga ierburi proaspete.
- Adauga conopida maruntita intr-o mancare cu carne de pui sau supa, in loc de taitei.

Autor:  Andreea Utza