Site coolinaria.ro

Cum sa gatesti cu mustar


Cum sa gatesti cu mustar Mustarul nu este doar un condiment, el este un ingredient care nu trebuie sa lipseasca din bucataria ta.
Iata cum il poti folosi:

1. Cu arome indraznete
De exemplu, combina mustarul cu sos de soia si Tabasco, ca sa creezi un sos simplu pentru carnea de pui. Mustarul se indulceste atunci cand il gatesti, iar sosul de soia contine destula sare pentru a echilibra. De asemenea, este o idee buna sa ungi carnea cu mustar inainte de a o gati. Poti folosi mustar cu hrean, apoi sa adaugi hrean ras, pentru un gust deosebit.

2. Imbunatateste-ti stilul de a condimenta, cu mustar.
E chiar usor! Il poti adauga in burgeri sau sandwich-uri, alaturi de ketchup, sau la cartofii prajiti. Incearca diferite combinatii. Semintele de mustar pot fi folosite si la muraturi.

3. In bauturi
Desi poate suna ciudat, exista tipuri de gin facute cu diferite condimente, printre care si seminte de mustar. De asemenea, poti gasi variatii ale cocktailului Bloody Mary care includ mustar. Daca esti mai conservator, poti incerca acasa sa amesteci un Bloody Mary traditional cu putin mustar cu hrean.

4. Pentru cartofi
Mustarul adauga o aroma intensa salatei clasice de cartofi. Poti incerca si un dressing facut din mustar. Nu te opri aici, adauga o lingura de mustar in piureul de cartofi pentru a-l "readuce la viata".

5. Pentru oua
Mustarul este un ingredient traditional pentru oua umplute, dar o lingura poate adauga savoare chiar si intr-o omleta sau oua jumari. Il poti folosi si ca un simplu topping pentru ouale fierte tari.

6. Pe legume
Chiar daca e vorba de legume facute la aburi sau la cuptor, mustarul aduce o nota mai complexa decat sarea si piperul. Pune putin peste morcovi, mazare sau fasole verde. Incearca-l si pentru legumele radacinoase.

7. In tocanite
Multe dintre tocanitele clasice striga dupa o lingura de mustar, deoarece adauga savoare si actioneaza ca un agent de ingrosare pentru sos. Foloseste-l in tocanite de pui sau vita.

8. Pentru snitele
Unge bucatile de carne cu putin mustar si vei obtine un adevarat lipici care va ajuta pesmetul sa ramana pe mancare pana la final.

Autor:  Andreea Utza