Site coolinaria.ro

Moduri sanatoase prin care putem slabi (I)


Moduri sanatoase prin care putem slabi (I) Dietele pot fi foarte frustrante, mai ales la inceput.

Atunci cand faci schimbari sanatoase in viata ta, tine minte ca mesele nu trebuie sa fie complet diferite sau fara gust, iar sportul poate fi distractiv.

Iata cateva sfaturi simple pentru a slabi mai usor:

1. Mancarea
Ai grija de corpul tau. Daca stai sa numeri caloriile, vei ajunge la o dieta cu putine grasimi si zahar, dar si saraca in nutrienti. Grasimile si zaharul in stare naturala exista in fructe si legume si sunt vitale pentru organism. Mananca alimente care stii ca sunt bune pentru tine, precum carnea slaba, cerealele integrale si grasimile sanatoase.

2. Mananca-ti legumele
Nu doar ca legumele te vor face sa te simti satul fara extra calorii, dar contin si nutrienti esentiali. Incearca sa introduci cat mai multe legume in alimentatia ta zilnica.

3. Transforma mancarurile preferate
Cine a zis ca mancarurile preferate nu pot fi sanatoase? Inlocuieste crusta de pizza cu conopida sau gateste carnea la cuptor, in loc sa o prajesti.

4. Adauga mancaruri sanatoase in dieta si scoate-le pe cele nesanatoase
O gustare poate fi si fructul tau preferat, cu un sos sanatos si delicios. Gaseste mancaruri sanatoase care iti plac si consuma-le regulat, ca sa nu ti se para ca-ti refuzi toate alimentele preferate.

5. Pastreaza in frigider fructe si legume curatate si taiate
De multe ori, un snack este perfect pentru a-l lua cu tine la serviciu sau a combate foamea rapid. Nu ai timp sa cureti fructele sau sa tai un morcov? Pregateste-le cu o noapte inainte.



6. Scapa de excesul de apa din organism
Aceasta pierdere rapida si semnificanta iti va da un plus de incredere si va fi un start bun pentru dieta. Adauga legume precum broccoli, castraveti si spanac in rutina ta, ca sa scapi de retentia de apa, care te face balonat.

7. Ia-ti adio de la mancarurile procesate
Trateaza-ti corpul ca pe un templu si nu-l profana cu chimicale. Daca nu poti pronunta numele ingredientelor, pune produsul la loc pe raft.

8. Evita indulcitorii artificiali
Daca nu ai o problema medicala care te impiedica sa consumi zahar natural, foloseste stevie, miere sau orice alt indulcitor natural. Cei artificiali nu sunt buni. Corpul stie ca nu primeste tot zaharul de care are nevoie si iti va cere in continuare. Indulcitorii artificiali nu fac altceva decat sa-ti amplifice poftele.

9. Cat mai multe fibre!
Asigura-te ca mancarurile tale contin doza optima de fibre. Acestea te vor face sa te simti satul, iti vor scadea apetitul si vei slabi mai usor.

10. Mananca picant
E adevarat! Mancarurile picante te ajuta sa arzi calorii si sa dai un impuls metabolismului, insa mai au un as in maneca. Cu cat aroma este mai puternica, cu atat creierul tau primeste mai rapid semnalul ca mananci.

Autor:  Andreea Utza