Site coolinaria.ro

Pepenele verde este bun pentru sanatate


Pepenele verde este bun pentru sanatate An de an pe piata agro-alimentara oferta de pepene verde este foarte bogata si e pacat ca nu intotdeauna stim sa profitam de avantajele oferite de catre acest microlaborator al naturii ignorand acest produs foarte benefic pentru sanatate. Pe langa aceasta pepenele verde are si un gust deosebit care il poate face deopotriva de apetisant atat pentru copii cat si pentru adulti.

Licopina continuta in pepenele verde este un puternic antioxidant prezent si in alte fructe cu miezul rosu. Licopina poate reduce riscul cancerului de prostata si acela al bolilor de inima in special la barbati. Vitamina B6 gasita din belsug in pepenele verde ajuta si aceasta la buna functionare a sistemului nervos prevenind accesele de panica si anxietate.

Vitamina C, un factor activ de regenerare a sistemului imunitar, este si aceasta prezenta in pepenele verde, ajutand si la o buna intretinere a pielii si facandu-ne sa aratam mereu proaspeti si tineri. Pe langa vitamina C, vitamina A are un rol similar in ce priveste atat sistemul imunitar cat si intretinerea pielii, In plus vitamina A va ajuta si la prevenirea infectiilor din organism precum si la prevenirea tulburarilor de vedere.

Este recomandat deci ca, in sezon, sa profitam din plin de oferta de pepene verde si sa inlocuim complexul de multivitamine la care mai facem uneori apel cu acest fruct deosebit de gustos si sanatos. Intrucat sezonul pepenului verde este relativ scurt merita profitat din plin de aceasta si sa nu uitam ca in curand vom putea vedea primii pepeni verzi de anul acesta la preturi putin cam piperate, dar si justificate oarecum data fiind importanta pentru sanatate pe care o au aceste fructe.

Feriti-va totusi de pepenii prea copti atunci cand veti merge la piata pentru ca acestia nu mai au nici savoarea originala si nici vitaminele si mineralele continute in mod obisnuit de pepene nu mai sunt la inaltime. Preferati deci un pepene copt pe care il veti recunoaste si fara a-l deschide daca ciocaniti usor in el si auziti un sunet sec si nu unul plin. Nu il tineti nici prea mult la frigider pentru ca riscati de asemenea sa ii depreciati si savoarea si calitatile curative.

Autor:  Lucia Mihailescu