Site coolinaria.ro

Scapa de zahar in 5 zile!


Scapa de zahar in 5 zile! Iti doresti sa reduci cantitatea de zahar sau poate chiar sa-l elimini de tot din alimentatia ta?

Ti-am pregatit cateva sfaturi care te vor ajuta in lupta impotriva dulciurilor.

Daca doar gandul la gogosi, bomboane sau inghetata te face sa salivezi, iar absenta zaharului te agita, e timpul sa iei masuri.
Zaharul are ca efect cicluri infinite de foame si stari de spirit schimbatoare. Cel mai probabil, ajungi dependent destul de repede.
Initial, te vei simti fericit si energizat, insa e doar o iluzie. Din cauza lipsei elementelor nutritive din zahar devii obosit si flamand.
Rezultatul? O sa vrei si mai mult zahar!

Iata ce ar trebui sa consumi ca sa scapi de pofta incontrolabila de zahar:

1. Verdeturi: da! Paine si alti carbohidrati rafinati: nu!
Problema cu painea si alti carbohidrati rafinati este ca se transforma rapid in zahar. Deci o iei de la inceput si nu castigi absolut nimic. Iti va intrerupe dieta fara zahar.
Dar legumele cu frunze verzi sunt mult mai sanatoase. Ele sunt carbohidrati complecsi si te tin satul si plin timp de ore intregi. Niciun pic de zahar si stomacul tau este deja multumit.

2. Ciocolata neagra
Inainte sa te intrebi ce cauta un posibil inamic in aceasta lista, asteapta explicatia. Ciocolata neagra elibereaza endorfine, resposabile de senzatia de fericire. Nu va mai fi nevoie sa mananci zahar pentru a fi fericit.

3. Proteine, grasimi si fibre
Cel mai bun lucru despre aceste mancaruri este faptul ca sunt satioase. Mai mult decat atat, ele reduc colesterolul.

4. Apa
Apa face mult mai multe lucruri, nu doar iti potoleste setea. Te umple si ia cu ea tot excesul de zahar din corpul tau. Iata un bonus: te ajuta si sa slabesti!

5. Mancaruri acre
Din motive evidente, mancarurile acre te scapa de pofta de zahar. Vitamina C pe care o contin acestea este buna pentru sanatate.

Incearca sa respecti aceste sfaturi pentru numai 5 zile si pregateste-te sa te bucuri de un stil de viata sanatos si energic, totul fara zahar!

Autor:  Andreea Utza