Site coolinaria.ro

Beneficiile untului de arahide


Beneficiile untului de arahide Untul de arahide este atat de versatil: ce alt aliment poate fi consumat la micul dejun, pranz, desert si cina?

Iata in ce combinatii il poti utiliza si ce beneficii iti aduce:

Sugestii pentru fiecare masa a zilei
Micul dejun: unt de arahide cu napolitane
Pranz: sandvis cu unt de arahide si banane
Snack: mere cu unt de arahide
Desert: inghetata de banane cu unt de arahide
Cina: spaghete cu unt de arahide

Beneficiile untului de arahide
1. Satisface apetitul

Amestecul de fibre si proteine din unt ajuta la senzatia de satietate. Un studiu din Anglia a aratat ca oamenii care consuma unt de arahide la micul dejun mananca mult mai putin in urmatoarele 12 ore.

2. Te ajuta sa slabesti
Deoarece iti controleaza apetitul, nu este chiar o surpriza ca te ajuta sa slabesti. Consumatorii de nuci au un indice de masa corporal mai sanatos decat cei care evita aceste alimente.

3. Te protejeaza de colesterol
Arahidele sunt surse excelente de grasimi nesaturate, care scad colesterolul "rau". Femeile care mananca cel putin 5 portii de nuci pe saptamana au un risc cu pana la 44% mai mic de a depasi limita de colesterol, fata de cele care le consuma rar.

4. Par si piele sanatoasa
Arahidele contin biotina, o vitamina B necesara pentru par lung si sanatos, dar si pentru sanatatea scalpului. De asemenea, contin vitamina E, necesara pentru piele.

5. Pentru diabetul de tip 2
Arahidele si untul de arahide sunt sarace in carbohidrati, deci ajuta la echilibrarea nivelului de zahar din sange. De aceea, sunt alimente perfecte pentru persoanele care au diabet de tip 2.

Desigur ca nu poti sa mananci tot borcanul, din pacate. Orice fan al untului de arahide stie ca acesta este bogat in calorii, aproape 100 pe lingurita. E bine sa te limitezi la o portie de 2 lingurite pe zi.

Nu toate unturile de arahide sunt la fel. Atunci cand mergi la cumparaturi, cauta varietatile naturale, fara uleiuri hidrogenate (grasimi trans) sau orice alte ingrediente suspecte.

Autor:  Andreea Utza