Site coolinaria.ro

Fructe sarace in calorii


Fructe sarace in calorii Cand vine vorba de consumul de zahar, trebuie sa-l eviti pe cel artificial, insa si cel in stare naturala poate avea efecte negative, daca este consumat in exces.

O alimentatie bogata in fructe si legume ramane cea mai buna metoda sa previi cresterea in greutate. Fructele pot avea de trei ori mai mult calorii decat legumele, dar, prin comparatie, sunt totusi o alegere buna, luand in calcul cantitatea de apa si fibre pe care o contin.

Nu trebuie sa fugi de fructe, doar sa le alegi pe cele mai potrivite:

Afine
O ceasca de afine contine doar 15 grame de zahar. Acestea sunt bogate in antioxidanti si sunt considerate superalimente. Cumpara-le in sezonul lor (proaspete) sau congelate (fara zahar). Mananca-le simple sau amesteca-le intr-un smoothie.

Zmeura
Atunci cand vorbim despre un snack nevinovat, nu putem uita de zmeura, care contine doar 5 grame intr-o singura ceasca. Zmeura proaspata e bogata in fibre, dar si in vitamina C. Aceste fructe delicate se pot manca proaspete, dar si congelate. Sunt perfecte petru smoothie-uri, sosuri sau deserturi usoare.

Capsuni
Capsunile contin aproximativ 7 grame de zahar per ceasca si sunt apreciate pentru continutul lor bogat in vitaminele C si B. Ai grija la cele congelate, deoarece multe contin zahar!



Mere
Fiecare varietate are continutul specific de zahar, insa popularele Granny Smith contin doar 10 grame pentru un mar de marime medie. Sunt usor de impachetat si luat la scoala sau serviciu, te mentin satul si ajuta la digestie. Sunt bune si amestecate in ovaz sau facute la cuptor.

Piersici
Daca ai mancat vreodata o piersica perfect coapta si proaspata, probabil ca te intrebi cum pot fi considerate sarace in calorii. Aceste fructe dulci contin doar 13 grame de zahar pentru o piersica de marime medie. Sunt surse bune de vitaminele C si A si sunt excelente vara. Evita-le pe cele la conserva, deoarece sunt pline de sirop indulcit.

Grepfrut
Adauga acest citric minunat in arsenalul tau de fructe, deoarece o jumatate contine doar 8 grame de zahar. De asemenea, este bogat in fibre si vitamina A. Se poate gasi pe tot parcursul anului. Serveste-l la micul dejun ca o alternativa proaspata la sucul de portocale sau adauga-l in apa pentru un plus de gust.

Autor:  Andreea Utza