Site coolinaria.ro

Gustari neinspirate care dauneaza siluetei


Gustari neinspirate care dauneaza siluetei Gustarile pot fi si delicioase, si sanatoase, in acelasi timp.

Insa, trebuie sa inveti sa le alegi pe cele bune pentru dieta ta.

Evita urmatoarele alegeri, deoarece sunt printre cele mai nereusite:

Piersici la conserva
Fructele si legumele la conserva pot parea o idee buna de snack, insa nu doar ca sunt pline de zahar, dar continutul lor nutritional este mult mai scazut decat cel al alimentelor proaspete.
Conservele contin si arome artificiale, pentru a imita gustul natural al fructelor. De cele mai multe ori, contin si conservanti.

Chipsuri
Nu numai ca sunt bogate in grasimi, calorii si sodiu, dar chipsurile din cartofi sunt facute dintr-o leguma cu un indice glicemic ridicat.
Mai mult decat atat, atunci cand cartofii sunt incalziti la temperaturi ridicate, degaja o chimicala asociata cu distrugerea nervilor.
Evita chipsurile complet!

Briosele
Briosele pot pacali pe oricine, datorita faptului ca ele contin, de obicei, diverse fructe. In ciuda aromelor artificiale si a portiilor prea mari, ele par chiar inofensive.
Daca nu faci briosele in casa, mai bine fereste-te de cele cumparate.

Batoanele de cereale
Problema batoanelor este ca sunt pline de carbohidrati procesati si fructe confiate (bogate in zahar) legate cu si mai mult zahar, sub forma de miere sau sirop de agave.
In plus, ele nici macar nu contin destule fibre, insa pot avea multe calorii. Pastreaza-le pentru zilele cand faci efort fizic.

Nucile prajite cu zahar sau sare
Combinatia de zahar, grasimi si sare te face sa intreci masura foarte usor si sa mananci mai mult decat ai fi vrut.
Chiar daca nucile sunt un aliment sanatos, cantitatea de sare si zahar depaseste orice beneficiu nutritional al grasimilor bune.

Iaurtul cu fructe pe fundul paharului
Spre deosebire de iaurtul grecesc, cel normal devine apos si fara gust in lipsa grasimilor. Iar atunci cand sunt scoase grasimile, trebuie inlocuite cu ceva. In acest caz, e vorba de amestecul de fructe, plin de zahar.



Popcorn-ul pentru microunde
Pe langa carbohidratii procesati si sare, unele tipuri de popcorn contin grasimi nesanatoase (grasimile trans).
In plus, pungile sunt unse pe interior cu chimicale, pentru ca popcorn-ul sa nu se lipeasca.

Fructele confiate
Ai manca sapte mango unul dupa altul? Sau douasprezece piersici? Fructele confiate exact asta inseamna: fructe care s-au micsorat si au pierdut apa, fara sa piarda insa zaharul. Organismul nu este echipat ca sa consume atat de mult zahar, fie el in forma naturala.

Sucurile dietetice
Acestea sunt cei mai mari inamici, deoarece contin chimicale carcinogene. In plus, ele incurajeaza apetitul, intensificand poftele greu de stapanit.
De parca nu era de-ajuns, sunt si bogate in fosfor, care, in proportii prea mari, poate afecta nivelul de calciu din oase.

Autor:  Andreea Utza