Site coolinaria.ro

Obiceiuri alimentare sanatoase ale francezilor


Obiceiuri alimentare sanatoase ale francezilor Tuturor ni s-a intamplat sa mancam pe fuga si, de multe ori, am ajuns la cate un fast-food.

Arunca o privire asupra acestor 7 reguli frantuzesti, pentru a face niste modificari sanatoase in obiceiurile tale alimentare:

1. Nu manca, ci savureaza!
Care e diferenta dintre a manca si a savura? Este aceeasi ca dintre a trai si a exista. Atunci cand mananci, doar mesteci mancarea, fara macar sa fii constient de asta. Atunci cand o savurezi, traiesti cu adevarat momentul si te bucuri de alimentele pe care le consumi.
Francezii nu mananca doar de dragul de a manca. Ei se bucura de fiecare bucatica.

2. Invata cand sa te opresti din mancat
Stomacul nostru nu este un cos de gunoi. Francezii au inteles asta foarte bine si de aceea mananca doar atunci cand sunt flamanzi. Aceasta aduce o mare contributie faptului ca reusesc sa se mentina in forma. A sti sa-ti controlezi poftele este o adevarata disciplina.

3. Mananca o cina usoara
Chiar daca aceasta regula e universala, foarte putini o iau in serios. Iar francezii se numara printre ei. La cina poti consuma fructe sau chiar un desert, dar lasa felurile principale pentru masa de pranz!
O cina usoara grabeste digestia si contribuie la un somn excelent. Nu numai ca vei dormi bine, dar te vei trezi mai binedispus.



4. Nu manca la miezul noptii!
Cina este ultima masa a zilei. Nu mai umbla prin bucatarie dupa miezul noptii, in cautare de gustari. Lasa somnul sa te cuprinda, deoarece este mult mai sanatos. Multi dintre noi mancam atat de tarziu pentru ca nu putem adormi sau pentru ca suntem plictisiti. Nimic mai nesanatos. Trebuie sa intelegi ca mancarea folosita pe post de distractie se transforma in... otrava.

5. Mananca la masa
Fiecare activitate are locul ei. Pentru somn avem patul, pentru studiat avem biroul, iar pentru mancat avem masa. Nu lua mancare cu tine in alte camere!

6. Consuma destula apa
Alege sa-ti inchei ziua cu o cantitate generoasa de apa. Ea curata sistemul si detoxifiaza organismul. De asemenea, iti ofera un somn mai bun.

7. Da-ti silinta atunci cand gatesti
Gatitul inseamna mai mult decat taiat si prajit. Intereseaza-te despre cum sa gatesti cat mai sanatos, dar si gustos, in acelasi timp.

Autor:  Andreea Utza