Site coolinaria.ro

Virusul Ad-36 si obezitatea


Virusul Ad-36 si obezitatea Se aude ca obezitatea ar putea fi cauzata de un virus descoperit recent in laborator de catre cercetatorii americani. Virusul este contagios si se numeste adenovirusul uman Ad-36. La primele analize s-a arata ca acest virus este responsabil pentru cresterea depozitelor de grasime din organism. Concluziile initiale sunt ca obezitatea poate avea si alte cauze, deja cunoscute in lumea medicala, dar exista si suspiciuni ca Ad-36 ar putea fi totusi principala cauza a obezitatii.

Se intentioneaza ca pe viitor sa se faca studii de caz care sa poata arata ceva mai clar care sunt factorii de risc si ce rol are acest virus in dezvoltarea obezitatii la categorii diferite de persoane. Odata ce se va putea face o legatura clara sansele sunt ca obezitatea sa isi gaseasca un tratament adecvat intr-un viitor apropiat. Studiile mai vechi s-au desfasurat doar pe animale, pasari, soareci, etc. si aici s-a putut arata o legatura clara intre virusul Ad-36 si cresterea depozitelor de grasime.

Se pare ca virusul Ad-36 se instaleaza confortabil la nivel celular si de aici poate comanda celulei sa produca mai multe lipide crescand masa de celule grase si inmultindu-le peste masura. Deja la anumiti pacienti la care s-a descoperit acest virus medicii au recomandat o dublare a exercitiilor fizice precum si metode de crestere a activitatii metabolismului care sa permita arderea intensa a grasimilor din organism. Sa asteptam deci concluziile finale ale cercetatorilor, dar pana atunci sa incercam sa prevenim obezitatea prin mijloacele deja cunoscute, dieta echilibrata, miscarea fizica si o mentalitate pozitiva, sanatoasa.

Autor:  Lucia Mihailescu