Site coolinaria.ro

Cele mai daunatoare obiceiuri alimentare


Cele mai daunatoare obiceiuri alimentare Fie ca vrei sa slabesti sau pur si simplu sa mananci sanatos, trebuie sa scapi de obiceiurile alimentare daunatoare, care te opresc din a-ti atinge scopul.

Iata care sunt cele mai daunatoare obiceiuri si de ce sa scapi de ele:

Bei alcool prea des
Alcoolul are un efect de domino: dupa un pahar, scapi de inhibitii si te trezesti cu un apetit mai mare. Acest combo, pe langa caloriile din alcoolul insusi, iti va adauga sute de calorii in plus. Majoritatea oamenilor subestimeaza cantitatea pe care o beau, pana cand incep sa tina un jurnal. Daca te afli in aceasta categorie, limiteaza consumul de alcool la o zi pe saptamana.

Mananci alimente "dietetice"
In primul rand, sunt pline de aditivi nedoriti, acele ingrediente greu de pronuntat... Nu te fac sa te simti satul si nici nu au un gust prea bun, in majoritatea cazurilor. Vei manca mult mai mult decat ai planificat, pentru simplul fapt ca inca ti-e foame. Lasa-le deoparte si alege alimentele proaspete, integrale.

Consumi prea multe alimente sanatoase
E foarte bine sa indragesti alimentele sanatoase, precum lintea, avocado sau cerealele integrale. Singura problema apare atunci cand mananci prea multe sau cantitati prea mari din acestea. Ca sa eviti acest lucru, vizualizeaza-ti portiile. De exemplu, o portie de fructe nu trebuie sa depaseasca dimensiunile unei mingi de tenis, iar o portie de ovaz jumatate din aceasta.



Sari peste mese
Auzi asta foarte des, tocmai pentru ca este o greseala fatala. In primul rand, vei arde mult mai putine calorii decat ar trebui si, in al doilea rand, vei ajunge sa mananci noaptea. O regula generala este sa mananci mese mai mari inaintea orelor in care stii ca vei fi activ si mese mai mici inaintea orelor de inactivitate. Nu sta mai mult de 5 ore nemancat!

Numeri mereu caloriile
Pe langa faptul ca numarul si calitatea caloriilor pe care le consumi sunt esentiale pentru scaderea in greutate, numaratul obsesiv al caloriilor te poate incetini. Un studiu a demonstrat ca acest obicei provoaca stres la femei. Nu face o obsesie din asta, alege calitatea, nu cantitatea.

Elimini complet grasimile
Nu grasimile sunt cele care te ingrasa, ci ele te ajuta sa creezi o strategie pentru a slabi. Ele dau senzatia de satietate, tinandu-te satul mult mai mult timp. Grasimile din plante, precum uleiul de masline, avocado sau nucile, sunt excelente pentru metabolism, fiind si o sursa de antioxidanti. Adauga o portie la fiecare masa: un avocado intr-o omleta, putin ulei de cocos intr-un smoothie, cateva nuci in ovaz.

Autor:  Andreea Utza