Site coolinaria.ro

Dieta moderna si respiratia urat-mirositoare


Dieta moderna si respiratia urat-mirositoare Dietele moderne se bazeaza in general pe reducerea aportului de carbohidrati si marirea cantitatilor de proteine ingerate zilnic. Sunt intr-adevar diete de succes in ce priveste scaderea in greutate si controlul grasimilor din organism insa pot genera si efecte secundare unul dintre acestea fiind si respiratia urat mirositoare.

Drept cauza a respiratiei grele pe care o poti avea atunci cand tii o dieta de slabit ar putea fi chiar aportul marit de proteine cerut de o astfel de dieta. Bacteriile nu se aseaza doar pe dantura ci isi pot gasi un loc tihnit de dezvoltare si pe limba, si pe canalul digestiv superior, jucand un rol benefic aici respectiv ajutand la procesul de digestie prin descompunerea alimentelor ingerate.

Din punctele de dezvoltare a bacteriilor amintite mai sus pot aparea si mirosurile grele foarte asemanatoare cu cele emanate de sulf si compusi ai sulfului. Aceste procese se intampla indiferent daca tii sau nu o dieta de slabire insa e adevarat ca in cazul celor la dieta gustul rau si mirosurile grele pot fi ceva mai persistente. Teoretic nu exista un remediu pentru aceasta problema mai putin cel de scurta durata oferit prin perierea repetata a dintilor.

Totusi nutritionistii au gasit o asociere intre respiratia grea si senzatia de gura uscata, de aceea ei recomandand cu caldura consumul de apa proaspata, cat mai naturala posibil, fara ceaiuri, sucuri sau alte lichide de acest fel. Acesta este si motivul pentru care ne trezim dimineata cu o respiratia incarcata deoarece lipsa de saliva de peste noapte, in timpul somnului, agraveaza mirosurile din gura si traseul digestiv superior unde procesele de digestie continua chiar daca noi ne odihnim.

In afara de dietele bogate in proteine mai exista si alte cauze care pot produce o respiratie urat mirositoare precum tratamentele medicamentoase, in special cele destinate reducerii tensiunii arteriale sau antidepresivele. Saliva noastra contine si oxigen care are rol in mentinerea unei respiratii proaspete, iar daca oxigenul este mai putin atunci si mirosurile vor fi mai grele. De aici si recomandarea de a se bea mai multa apa plata pentru a se mari aportul de oxigen. De asemenea, inaintea spalarii pe dinti se recomanda si curatarea limbii, iar la sfarsitul perierii puteti folosi si o apa de gura fara alcool, excelenta mai ales daca tineti o dieta bogata in proteine.

Unele persoane fac apel si la guma de mestecat insa doar cea fara zahar va reusi sa faca o treaba cat de cat buna, guma de mestecat cu zahar fiind de evitat. Puteti incerca sa introduceti in dieta dvs. zilnica si mai multi carbohidrati care vor mai reduce problemele cu respiratia urata, dar aici va trebui sa va consultati mai intai cu nutritionistul dvs. pentru a gasi o cale buna de compromis.

Autor:  Lucia Mihailescu