Site coolinaria.ro

Gateste sanatos in stil italian


Gateste sanatos in stil italian Iti place mancarea italiana sau pur si simplu vrei sa incerci ceva nou?

Iata cateva sfaturi pentru a da un aer italian preparatelor tale:

1. Mananca fructe si legume de sezon
Ori de cate ori e posibil, alimentele trebuie sa fie cumparate in sezonul lor, deoarece o dieta tipica italiana foloseste produse proaspete. Acest lucru da mancarurilor o aroma fantastica, ceea ce inseamna ca nu va trebui sa mai adaugi multa sare, grasimi sau zahar pentru a imbunatati gustul. De asemenea, mancarea va contine mult mai multi nutrienti.

2. Nu exagera cu pastele
Atunci cand faci paste, nu trebuie sa depasesti 120 de grame de paste uscate de persoana. Multi fac greseala sa verse toata punga cu paste in oala si de aceea mananca mult mai mult decat ar trebui. De asemenea, ai grija sa nu lasi pastele la fiert prea mult, ci sa fie al dente.

3. Schimba uleiul de gatit
Inlocuieste uleiul de gatit obisnuit cu un ulei de masline de calitate. Este mult mai sanatos decat cele obisnuite si este mai bine sa-l folosesti in locul untului sau al margarinei. Uleiul de masline virgin este bogat in grasimi bune, precum cele mononesaturate, omega-3 dar si antioxidanti.

4. Pestele
Incearca sa mananci cel putin 2 portii de peste pe saptamana. Este o parte importanta a dietei italiene. Incearca si fructele de mare, deoarece sunt bogate in nutrienti.



5. Fa din mese o ocazie speciala
Italienii sunt constienti de ceea ce mananca si apreciaza cu adevarat mancarea pe care o consuma. Evita cina in fata televizorului sau alte lucruri care te-ar putea distrage. Concentreaza-te pe ce si cat mananci.

6. Gateste de la zero
Satisfactia va fi mult mai mare, atunci cand vei face mancarurile de la zero. Vei sti exact ce ai pus in oala si in farfurie. Fa-ti propriile sosuri sau chiftele, iar in weekend, cand ai mai mult timp, incearca sa faci paste ca la carte.

7. Ai grija la sosuri
Italienii "imbraca" pastele in sos, nu le "ineaca". Excesul de sos nu face decat sa adauge extra calorii si grasimi, fara sa imbunatateasca aroma. Daca esti preocupat de greutatea ta, evita pastele sub forma de tub, precum rigatoni si penne, deoarece absorb mult mai mult sos.

8. Desertul
Inlocuieste desertul clasic plin de calorii cu o salata sanatoasa din fructe. Daca o sa cumperi fructele de sezon, vei observa ca dulceata lor taie orice pofta de zahar.

Autor:  Andreea Utza