Site coolinaria.ro

Piure de cartofi cu mai putine calorii


Piure de cartofi cu mai putine calorii Cu totii iubim piureul de cartofi. Insa, ne plac si portiile mari cu putine calorii.

Iata cum sa te bucuri de piure fara sa consumi un numar prea mare de calorii:

Ingredientul secret: Piureul nu trebuie sa contina exclusiv cartofi!
Evident ca o parte e facuta din acestia, dar restul poate fi conopida. De ce? Conopida este un inlocuitor excelent pentru orice aliment cu amidon. Se amesteca bine si dubleaza portia, adaugand foarte putine calorii.
O cana de conopida contine doar 30 de calorii, plus 2,5 grame de fibre. Deci, daca esti un fan al piureului de cartofi, tine mereu conopida in frigider.

Incearca tipuri diferite de cartofi
Cartofii sunt minunati: nutritivi si te mentin satul. Contin mai mult potasiu decat bananele. Experimenteaza cu diverse feluri de cartofi: albi, rosii sau dulci. Fiecare are un gust diferit si o textura noua. Gaseste-ti preferatul.

Ai grija ce adaugi in el
Aici este punctul in care multe retete dau gres. Nu folosi alimente grase, precum smantana, untul sau cascavalul. Foloseste variante degresate, precum branza cheddar fara grasimi si untul light. De asemenea, pune si putina pudra de usturoi, sare si piper negru.

Cum il prepari
Este timpul pentru cina? Ai facut o friptura care te roaga sa-i gatesti si o garnitura pe masura? Sau poate este dupa-amiaza si chiar ai pofta de un piure de cartofi...
Urmeaza acesti pasi:

- Umple o oala mare cu apa si pune-o pe foc. Cand clocoteste, adauga 700 de grame de conopida si vreo 350 de grame de cartofi taiati cubulete. Lasa apa sa clocoteasca din nou, si redu flacara.
- Gateste pana ce cartofii si conopida sunt moi, aproximativ 20 de minute. Scurge apa.
- Urmeaza partea amuzanta: zdrobeste totul.
- Adauga celelalte ingrediente degresate si condimentele.

Pentru o consistenta mai cremoasa, pune ingredientele intr-un blender si paseaza, dar nu excesiv! Ai grija sa nu se transforme intr-o pasta lipicioasa si neplacuta.

Autor:  Andreea Utza