Site coolinaria.ro

Ce sa mananci pentru o inima sanatoasa


Ce sa mananci pentru o inima sanatoasa Ai mai jos 8 alimente pe care ar trebui sa le mananci pentru a-ti pastra inima sanatoasa.

Totusi, nu te baza doar pe alimentatie... Sportul si hidratarea corespunzatoare concureaza si ele pentru primul loc.

1. Somon
Fiind plin de omega-3, somonul are un efect benefic asupra sangelui si regleaza ritmul cardiac. De asemenea, grasimile prezente in somon ajuta la circulatia sangelui si pot preveni formarea cheagurilor.

2. Portocale
Portocalele sunt bogate in hesperidina, care ajuta la reglarea tensiunii arteriale si protejeaza arterele. Nu uita ca la fiecare 200 de grame de fructe pe care le mananci pe zi, riscul de accident vascular cerebral se micsoreaza de 3 ori.

3. Avocado
Fiind o sursa excelenta de potasiu, avocado este foarte folositor pentru reglarea tensiunii. Decojeste cu atentie, deoarece majoritatea nutrientilor sunt gasiti in interior.

4. Seminte de coriandru
Aceste seminte ajuta la reglarea nivelului de colesterol. Cauta metode prin care sa le introduci in alimentatia ta.

5. Sfecla
Se recomanda gatirea ei cu tot cu coaja, pentru a nu da la o parte nutrientii buni pentru inima.



6. Ceapa rosie
Aceasta ajuta la repararea vaselor de sange si imbunatateste circulatia. Pe langa asta, poate fi folosita in zeci de retete delicioase, sau, de ce nu, consumata cruda.

7. Seminte de dovleac
Semintele de dovleac ajuta la mentinerea in stare buna a vaselor de sange. Pe deasupra, contin calciu, magneziu si potasiu.

8. Spanac
Spanacul are un rol important in gestionarea hemocisteinei, un aminoacid care ajuta la ingustarea arterelor, fiind bogat in vitamina B si acid folic.

Autor:  Andreea Utza