Site coolinaria.ro

De ce sa consumam tofu


De ce sa consumam tofu O sursa excelenta de aminoacizi, fier, calciu si alti nutrienti, tofu este un ingredient cu o multime de beneficii.

Iata avantajele consumului acestui produs derivat din soia:

Sursa de proteine
Pe langa proteine, tofu contine si toti cei 8 aminoacizi esentiali. Este o sursa de fier si calciu, alaturi de magneziu, seleniu, fosfor, zinc si vitamina B1.
Din punct de vedere nutritional este excelent, insa ce beneficii are pentru sanatate? Ei bine, tofu protejeaza impotriva cancerului si a bolilor de inima, la fel ca boabele de soia.
O portie de 100 de grame contine 3,5 g de grasimi, 1,5 g de carbohidrati, 8,2 g de proteine si 0,9 g de fibre.

Scade colesterolul "rau"
Proteinele din soia ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau. Tofu contine fitoestrogeni, cu o structura similara a hormonului feminin, estrogenul. Acestia mimeaza actiunea estrogenului produs de corp.
Multe femei aleg sa il includa in alimentatia lor, mai ales cand se apropie menopauza. In timpul menopauzei, productia de estrogen se opreste si apar simptome neplacute. Avand in vedere ca fitoestrogenii actioneaza ca niste estrogeni mai slabi, pot ajuta la ameliorarea simptomelor, reducand bufeurile.

Este versatil
Atunci cand vrei sa folosesti tofu, scoate-l din cutie si clateste-l. Pentru a-l pastra proaspat, pune-l in apa si schimb-o cat mai des.
Tofu are o abilitate incredibila, de a se potrivi cu toate tipurile de arome si alimente. Variantele tari sunt excelente pentru copt, gratar sau prajit, pe cand cele moi merg in sosuri, deserturi si dressinguri pentru salate. Desigur, tu decizi cum il servesti.
Incearca sa-l feliezi, sa-l marinezi si sa-l faci pe gratar. Sau, il poti taia in bucati mici pe care sa le prajesti alaturi de usturoi, pana se rumenesc.

Autor:  Andreea Utza