Site coolinaria.ro

Sa fii supraponderal


Sa fii supraponderal Simti ca esti inchisa intr-un trup ce nu este al tau, cand te privesti in oglinda ai vrea sa inchizi ochii, ai vrea sa rupi fiecare poza ce are imaginea ta, iti doresti sa fugi, dar nu ai unde, iti doresti sa te ascunzi, dar nu poti, ai vrea sa fii tu insati insa totul pare o lupta fara sfarsit impotriva kilogramelor in plus.

Din ce in ce mai multe persoane iau proportii intr-un ritm destul de alert si intr-un timp scurt. In cele mai multe cazuri aceste fiinte apeleaza la mancare cand sunt furioase, stresate, deprimate, nemultumiti de ei insusi, tristi, prea multe greutati le impovareaza umerii, sunt furiosi insa fara a avea posibilitatea sa strige.

Mancarea ofera acel sentiment de liniste, dragoste, siguranta. Mancarea nu iti raspunde inapoi, nu tipa la tine, nu te judeca, nu are pretentii si nici asteptari de la tine,, tot ce vrea sa faca este sa te simti tu bine, de aceea multi cad in ispita de a servi mai mult decat o farfurie, pentru a atinge aceasta liniste.

Doare atunci cand te privesti si nu simti nici cel mai mic respect pentru tine, doare cand cei din jur te judeca inainte de a te cunoaste deoarece vad un perete de grasime, doare atunci cand ti se ofera tot felul de porecle pe care stii ca nu le meriti, doare atunci cand treci pe langa un grup de persoane si stii ca rad de tine, doare atunci cand vrei sa iesi cu prietenii, dar nu ii ai deoarece nimeni nu vrea sa stea alaturi de tine considerandu-te prea gras/grasa.

Acest articol este scris pentru a constientiza puterea cuvintelor pe care noi le spunem si care pot avea un efect devastator asupra unor persoane care nu isi pot controla greutatea, nu trebuie sa judecam o carte dupa coperta inainte sa ii stim povestea. M-a durut enorm de tare sa aud de la cineva supraponderal ca atunci cand in sfarsit pleaca de la scoala si scapa de tachinarile colegilor fuge acasa si se ascunde in camera, ca prefera sa doarma decat sa fie treaza, deoarece isi uraste viata si modul in care arata.

La toti ne-ar fi usor sa dam sfaturi, dar mai bine sa nu dam sfaturi unor persoane in locul carora nu suntem, mai bine ar fi sa fim alaturi de ei, sa ii sprijinim, sa ii apreciem pentru ceea ce sunt, sa nu ii judecam, sa ii respectam, sa nu le vorbim urat doar pentru ca nu sunt ca noi.

Autor:  Raluca Rusu