Site coolinaria.ro

7 mancaruri care combat congestia nazala si durerea de sinusuri


7 mancaruri care combat congestia nazala si durerea de sinusuri Durerea de cap, congestia nazala si infectia sinusurilor sunt simptome pe care multi le experimentam.

Iata cateva alimente care te vor ajuta in lupta cu aceste neplaceri:

Ghimbirul
Acesta este folosit in Asia pe post de condiment, dar si pentru calitatile sale medicinale. Poate fi fiert in apa, pentru a-l prepara sub forma de ceai, sau poate fi gatit alaturi de alte alimente. Radacina sa are proprietati anti-bacteriene si anti-inflamatorii. Stai cu nasul aproape de ceasca de ceai, pentru a permit caldurii si aburilor sa-ti decongestioneze mucoasa.

Ridichile
Nu conteaza culoarea acestora, toate functioneaza. Deoarece sunt bogate in vitamina C, ajuta in cazul racelilor sau gripelor. Adauga cateva ridichi in sosuri, supe sau sandvisuri.

Hreanul
Hreanul ofera o senzatie de usurare si are efect decongestionant. Adauga hrean in salate sau preparate cu carne. Incearca si combinatia de mustar cu hrean, nu vei regreta.

Usturoiul crud
Exista un ingredient activ in usturoi, care are efect temporar decongestionant. Daca iti faci griji in privinta respiratiei, amesteca-l in salata sau dressing.


Ceapa cruda
Ceapa are proprietati naturale care reduc inflamatia si congestia. Ca sa te bucuri de beneficiile ei, nu trebuie decat sa o feliezi, lasandu-ti ochii sa lacrimeze. Acum ca ai taiat ceapa, pune-o intr-o salata, sos sau intr-un sandvis.

Mustarul picant
Un alt condiment delicios este mustarul. Ia o lingura si intinde-o peste un sandvis cu paine prajita.

Chili
Sunt cei mai condimentati de pe lista, dar si cei mai eficienti. Amelioreaza durerile si desfunda caile nazale. Ii poti manca cruzi, amestecati in salsa sau razuiti peste mancaruri: supe, dressing-uri, tocanite...

Autor:  Andreea Utza