Site coolinaria.ro

10 motive pentru care arahidele merita un loc in dieta ta


10 motive pentru care arahidele merita un loc in dieta ta Arahidele sunt mici resurse de energie, care ofera organismului o cantitate considerabila de vitamine, minerale, dar si proteine.

Iata 10 motive pentru care merita sa tii o punga de alune pe masa, la serviciu sau in geanta:

1. O optiune grozava pentru mai multe proteine
Alunele contin aproximativ 7 grame de proteine per portie. Incearca sa gasesti o alta gustare care sa-ti ofere acelasi beneficiu – nu-ti va fi prea usor...

2. O sursa buna de niacina
Arahidele contin o vitamina B importanta, niacina. De fapt, o portie de alune contine cam 15% din doza zilnica recomandata de niacina. Aceasta este foarte importanta pentru producerea energiei in organism.

3. Sunt satioase
Nu-i asa ca te simti plin dupa ce mananci un pumn de alune? Asta pentru ca proteine si fibrele din acestea te ajuta sa-ti potolesti foamea.

4. Iti protejeaza celulele
Vitamina E, un antioxidant, se gaseste in arahide. Proprietatile acesteia protejeaza celulele impotriva agentilor daunatori care le pot afecta structura.

5. Fibre cu un gust atat de bun
Arahidele sunt surse excelente de fibre, o portie continand aproximativ 10% din doza zilnica recomandata. Majoritatea oamenilor nu consuma destule fibre, desi ele sunt esentiale pentru un organism sanatos.

6. Fara calorii goale
Alunele contin 7 grame de proteine si 6 nutrienti esentiali. Asta inseamna un snack puternic, spre deosebire de dulciurile care contin doar calorii goale, fara sa aduca vreun beneficiu nutritional.



7. Iti ajuta oasele
O analiza recenta arata ca mai putin din jumatate din oameni consuma doza zilnica recomandata de magneziu, un nutrient esential pentru sanatatea oaselor. Arahidele sunt o sursa buna de magneziu, sunt usoare si mereu la indemana. Nu ai niciun motiv sa nu le consumi.

8. Amesteca-le
Arahidele sunt binevenite in orice amestec: cu alte nuci, fructe confiate, ciocolata neagra. Nu doar ca vei consuma o varietate de bunatati, dar vei obtine si mai multi nutrienti.

9. Mai mult mangan
Alunele contin si mangan, care ajuta corpul sa arda carbohidratii.

10. Sunt delicioase
Pur si simplu sunt delicioase, iar acesta ar trebui sa fie un motiv destul de bun ca sa le oferi un loc in dieta ta.

Autor:  Andreea Utza