Site coolinaria.ro

5 moduri in care iti distrugi salatele


5 moduri in care iti distrugi salatele Daca vrei o salata care sa fie felul principal si sanatos al unei mese, e usor sa arunci cateva legume, frunze verzi, dressing si crutoane.

Poate fi usor sa construiesti o masa nutritiva, insa sunt cateva greseli pe care trebuie sa le eviti:

1. Alegi legume cu frunze verzi cu valori nutritionale scazute
Chiar daca salata iceberg ofera hidratare farfuriei tale, adevarata nutritie vine din fibre, adica din varza sau spanac. Daca nu esti sigur cum arata fiecare, alege frunzele cu nuante mai inchise. Daca un singur fel de salata este prea mult pentru tine, incearca o combinatie.

2. Supraincarci salata
Proteinele pot sa-ti imbunatateasca sau sa-ti strice salata. Daca pui foarte multe legume, dar putine proteine, o sa-ti fie foame mai tarziu. In medie, o femeie are nevoie cam de 46 grame de proteine zilnic, iar numarul creste daca esti activa. Carnea slaba, de pui sau de peste, este o optiune grozava, dar daca urmezi o reteta vegetariana foloseste alte surse de proteine.

3. Nu folosesti grasimi
Sa nu-i oferi corpului tau niciun fel de grasimi este o nedreptate. Poate suna ciudat, dar grasimile mononesaturate si polinesaturate te pot mentine sanatos si satul. Nucile, avocado sau uleiul de masline sunt surse excelente de omega-3.



4. Nu pui mai multe legume
Atunci cand vine vorba de toppinguri, nucile si crutoanele nu sunt de ajuns. Este esential sa adaugi cat mai multi nutrienti in salata, pe cat posibil. Cu cat farfuria este mai colorata, cu atat este mai bogata si mai buna. Alege fructe si legume de sezon, ori de cate ori ai ocazia, pentru cele mai bune arome si texturi.

5. Pui prea mult dressing
Chiar daca salata ta este plina de ingrediente bogate in nutrienti, daca torni prea mult dressing strici aproape totul. Eticheta sosului din magazin poate sustine ca este sarac in calorii si grasimi, insa informatiile nutritionale pot scoate la iveala o alta poveste.
Tine cantitatile sub control, citeste ingredientele si, mai bine, prepara acasa propriul dressing. In acest fel, ai control total asupra ingredientelor si nu trebuie sa te temi de conservanti, chimicale si zahar in exces.

Autor:  Andreea Utza