Site coolinaria.ro

8 alimente contraindicate cand esti stresat


8 alimente contraindicate cand esti stresat Cu totii avem dulciuri care abia asteapta sa fie desfacute...
Majoritatea persoanelor se lupta cu stresul mancand, iar cele mai comune "recompense" sunt cele sarate, cu grasimi sau dulci.

Iata care sunt mancarurile pe care e recomandat sa le eviti atunci cand esti stresat:

1. Gogosile
Produsele de patiserie pot chiar sa creasca anxietatea. Asta pentru ca, fara fibre care sa digere greu tot acel zahar, creste nivelul de glucoza. Ca urmare, nivelul hormonului ce cauzeaza stresul creste si mai mult.

2. Covrigeii
Pe langa faptul ca sunt o gustare crocanta si satisfacatoare, acestia sunt carbohidrati simpli, care te binedispun pentru o perioada foarte scurta. Imediat dupa, te trimit inapoi la stresul obisnuit, poate chiar inrautatit.

3. Chipsurile din cartofi
Mai rau decat sa mananci prea multi carbohidrati simpli este sa consumi o gramada de grasimi trans. O dieta bogata in astfel de grasimi duce la cresterea in greutate, in special in zona taliei, cea mai periculoasa pentru sanatatea ta.

4. Cafeaua cu lapte
Cafeina este, intr-adevar, foarte buna atunci cand nu avem o stare de spirit grozava. Stimuleaza activitatea dopaminei in creier si scade riscul de depresie. Insa bauturile indulcite cu cafea contin o doza foarte mare de calorii si o cantitate de zahar care ti-ar ajunge pentru o saptamana. Ce e si mai rau, zaharul te poate face sa ai pofte greu de controlat, dupa ce-l consumi.



5. Batoanele
Foarte multe sunt doar dulciuri sub acoperire. Citeste cu atentie etichetele si verifica daca sunt, intr-adevar, sanatoase pentru tine.

6. Cartofii prajiti
Plini de grasimi, carbohidrati si grasimi trans, acestia cresc riscul de depresie, nu doar ingrasa.

7. Inghetata
Stii deja cum functioneaza dulciurile: cresc nivelul glucozei si cortizolului. In plus, lactoza poate dauna sistemului digestiv, mai ales daca esti sensibil.

8. Bauturile carbogazoase
O singura bautura carbogazoasa este echivalentul a 10 cuburi de zahar. Iar sucurile dietetice nu sunt cu mult mai bune, deoarece contin indulcitori artificiali.

Autor:  Andreea Utza