Site coolinaria.ro

Ce sa mananci ca sa slabesti si sa fii mai activ la sala


Ce sa mananci ca sa slabesti si sa fii mai activ la sala Slabitul si sportul merg mana in mana, nu exista unul fara celalalt, asta e clar.

Si atunci, de ce sa nu alegi alimente care fac o munca dubla, te ajuta sa slabesti, dar si sa ai mai multa energie atunci cand faci efort...

Apa
Nu ar trebui sa fie o surpriza ca apa este pe primul loc in aceasta lista. Este cea mai importanta si pentru slabit, si pentru exercitii. Corpul nostru este 70% apa si aceasta este esentiala pentru tot, de la muschi pana la metabolism. Chiar si deshidratarea usoara poate sa te incetineasca.
Daca te duci la sala fara sa te fi hidratat bine inainte, vei obosi mult mai repede sau chiar vei avea senzatia de ameteala. Este recomandat sa consumi minim 2 litri de apa pe zi, chiar 3 daca esti o persoana activa.

Iaurtul grecesc
Este fantastic! Este mai bogat in proteine si sarac in zahar si sodiu, fata de cel obisnuit. Proteinele te mentin satul, fapt ce te ajuta sa nu mai simti nevoia multor gustari intre mese. De asemenea, proteinele ajuta la construirea si regenerarea muschilor. Proteinele din lactate sunt cele mai eficiente.

Untul din nuci
Proteinele nu sunt singurii nutrienti din untul de nuci, ci si grasimile nesaturate. Pe langa faptul ca dau senzatia de satietate, te ajuta sa absorbi mai multi nutrienti din ceea ce mananci. Cheia este sa il consumi alaturi de o sursa de carbohidrati, nu simplu.

Ouale
Fie ca sunt pentru micul-dejun, pranz, cina sau o gustare, ouale sunt esentiale. Contin proteine, dar si un nutrient antiinflamator. Alimentele cu astfel de nutriente ajuta la scaderea in greutate, mentinand echilibrul metabolismului si luptand impotriva bolilor.



Cerealele integrale
Corpul nostru functioneaza cu carbohidrati, insa nu toate cerealele sunt la fel. Cauta cereale integrale, nu rafinate, care sa contina vitamina B, fibre si proteine. Cele rafinate nu contin niciuna dintre acestea. Vitamina B este esentiala pentru mai multa energie si are si proprietati antiinflamatorii. Incearca o felie de paine prajita cu unt de nuci.

Laptele degresat cu ciocolata
Cand ti-e pofta de o gustare dupa ce ai exersat, alege o cana de lapte degresat cu ciocolata. Laptele organic cu putina grasime, alaturi de ciocolata, este minunat dupa sport. Ajuta corpul sa absoarba proteinele mai rapid si mai eficient, dar iti taie si pofta de dulce, greu de controlat.

Legumele cu frunze verzi
Sunt incredibil de bogate in fibre. Dupa o portie de astfel de legume, este putin probabil sa mai ai pofte sau sa mananci prea mult de-a lungul zilei. De asemenea, ele scad riscul diabetului.

Autor:  Andreea Utza