Site coolinaria.ro

Mousse si suc 100%


Mousse si suc 100% De ce sunt sucurile si mousse-urile bune pentru intreaga familie?
Potrivit opiniilor expertilor, o alimentatie potrivita in copilarie si, mai tarziu, la varsta adulta, se traduce printr-o conditie fizica buna, iar pentru cei in varsta, printr-o stare de bine. Acest lucru inseamna consumul de sucuri si mousse-uri in fiecare zi. Aceste produse sunt elemente importante pentru o alimentatie sanatoasa si echilibrata, atat ca parti ale felurilor principale (exemplu: micul-dejun pentru a-ti incepe ziua), dar si drept gustari in timpul zilei.
Fructele si legumele sunt o sursa de vitamine, minerale, polifenoli si carbohidrati, ce contribuie la reglarea functiilor corpului. Atunci cand alegem sucuri naturale, putem fi siguri ca nu contin aditivi, zahar, sirop sau alti indulcitori, conservanti, coloranti sau alte ingrediente care imbunatatesc gustul, culoarea sau consistenta.

Ce fel de ambalaj?
Sucurile pot fi ambalate in recipiente aseptice de sticla sau plastic, in ambalaje de carton sau ambalaje de tip bag-in-box. Sucul in ambalaje de sticla este pasteurizat prin incalzire la aproximativ 80-90°C, timp de aproximativ 15 minute. Sucul ambalat in alte tipuri de ambalaje este pasteurizat in pasteurizatoare cu functionare sub presiune timp de 15 secunde, apoi racit rapid si turnat intr-un ambalaj steril.
Principiul general este: cu cat timpul de pasteurizare este mai scurt, cu atat va creste temperatura si vice versa. Combinatia potrivita intre temperatura si timp este selectata individual in functie de tipul fructului sau a legumei.
Datorita PH-ului ridicat, sucurile din legume necesita o temperatura mai mare de pasteurizare. Toate procesele de productie ale sucurilor sunt realizate in conditii speciale, astfel incat calitatea si compozitia sucului sa fie calitativ comparabila cu cele ale sucurilor obtinute direct din fructe sau legume.

Ce sunt mousse-urile?
Mousse-urile sunt produse obtinute in principal din piure de fructe sau din piure de fructe si morcov, toate sanatoase, coapte, proaspete sau conservate. Piureul este un produs a carui compozitie chimica este similara fructelor sau legumelor din care acestea sunt facute.
Unul dintre avantajele mousse-urilor este continutul de fibra (pectina): intalnita in mousse-uri, aceasta adauga un plus de savoare, oferind o senzatie de consistenta. Mousse-urile sunt, de asemenea, o sursa de fibre solubile. 100 de grame de mousse sunt echivalentul unei portii de morcov si un fruct, una dintre cele 5 portii recomandate de fructe sau legume proaspete pentru consum imediat - disponibile intr-un ambalaj avantajos, functional, perfect pentru calatorii, la munca, la scoala sau in masina.

Care sunt beneficiile consumului de mousse-uri?
Beneficiile mousse-urilor si piureurilor de fructe includ continutul bogat in fibre, atat in forma solubila, pectina, cat si in forma non-solubila, constand in bucatele de morcovi sau pereti celulari de fructe (celuloza, lignina si hemiceluloza). Pectina ce se gaseste in mousse-uri imbunatateste aroma produsului si da consistenta, oferind, de asemenea, si fibre solubile.
Fructele contin compusi fenolici din grupul bioflavonoidelor. Mousse-urile pe baza de piure de morcov contin beta-caroten, adica pro-vitamina A. Mousse-urile si piureurile de fructe contin elemente valoroase si esentiale, in special potasiu, calciu si magneziu. Asemenea fructelor si legumelor, mousse-urile contin si o compozitie redusa de proteine ​​si grasimi.

*Materialul de prezentare face parte dintr-o noua campanie educationala a Uniunii Nationale a Producatorilor de Suc, intitulata "Mousse şi suc 100% - aici sunt vitaminele isteţe!"

Autor:  2activePR