Site coolinaria.ro

Adevarul despre proteine


Adevarul despre proteine Majoritatea oamenilor mananca produse animale, iar adevarul este ca suntem ceea ce mancam.

Parul nostru, oasele, pielea si unghiile sunt compuse in mare parte din proteine.

1. Ai nevoie de mai multe proteine
Majoritatea adultilor pot beneficia daca mananca mai mult decat cele 56 de grame recomandate pe zi. Proteinele te scapa de pofta de mancare si lupta impotriva obezitatii, diabetului si bolilor cardiace.
Proteinele sunt cruciale in cazul in care incerci sa scapi de kilogramele in plus. Cu cat mananci mai putine calorii, cu atat mai mult acele calorii ar trebui sa fie luate din proteine.

2. Nu toate proteinele sunt la fel
Multe mancaruri, cum ar fi nucile sau fasolea, au o doza buna de proteine. Insa cele mai bune surse sunt lactatele, ouale, carnea si pestele. Proteinele animale sunt complete, contin proportia cea mai buna de aminoacizi esentiali pe care corpul tau nu si-i poate sintetiza singur.
Desigur, poti combina legume, nuci si cereale la o singura masa sau pe parcursul zilei, dar va fi nevoie sa consumi cu 20% mai multe proteine pentru a egala beneficiile unei proteine animale. De asemenea, fasolea si alte legume au carbohidrati care te vor incetini din implinirea visului de a scapa de kilogramele in plus.



3. Sincronizarea este totul
De fiecare data cand mananci 30 de grame de proteine, corpul tau incepe un proces de sinteza ce tine 3 ore. Asta inseamna ca nu ar trebui sa mananci cele mai multe proteine la cina, cel mai bine este daca le imparti egal la toate mesele.
Un studiu recent arata ca a consuma 90 de grame de proteine inseamna acelasi lucru cu a manca 30 de grame. Acest lucru se intampla deoarece corpul nostru nu poate sintetiza foarte multe proteine, surplusul fiind pur si simplu irosit.
Astfel, mancand proteine la toate mesele, vei ajunge sa mananci mai putin per total. Oamenii care incep cu un mic dejun bogat in proteine consuma cu 200 mai putine calorii decat ceilalti.

4. Mersul la sala
Mersul la sala este benefic. Fiecare om stie ca, dupa o zi la sala, este bine sa consumi proteine. Cel mai bine ar fi insa daca ai imparti doza de proteine in doua, una inainte de a face exercitiile si alta dupa. Un total de 10-20 de grame este ideal.
De asemenea, aici este benefic sa consumi carbohidrati, deoarece ridica nivelul de insulina, care ajuta la cresterea muschilor dupa fiecare sesiune de exercitii.
Exercitiile deterioreaza muschii. Asta inseamna ca vor avea nevoie de o infuzie de aminoacizi pentru a-i repara.

Autor:  Andreea Utza