Site coolinaria.ro

9 alimente care ard rapid caloriile


9 alimente care ard rapid caloriile Pune-ti metabolismul la treaba, pentru a scapa de kilogramele in plus rapid si eficient!

Iata care sunt alimentele minune care te vor ajuta sa arzi calorii mult mai repede:

1. Ouale
Ouale sunt proteine minunate. Ele contin 9 dintre aminoacizii esentiali de care corpul tau are nevoie. S-a demonstrat, de multe ori, ca oamenii care mananca oua la micul dejun se simt satui mai mult timp, deci au tendinta sa manance mai putin per total.

2. Semintele de chia
Chia se foloseste in America de Sud si Centrala, dar si in alte tari, pentru a preveni diabetul, obezitatea si bolile cardiovasculare. Este plina de grasimi cu proprietati anti-inflamatorii, proteine si fibre.

3. Scortisoara
Aceasta imbunatateste metabolismul si ajuta corpul sa blocheze absorbtia glucozei. Are un efect anti-inflamator si lupta impotriva obezitatii.

4. Fructele de padure
Sunt bogate in polifenoli, componente care au multe beneficii pentru sistemul cardiovascular. Printre cele mai recomandate se numara merisoarele, capsunile si afinele.

5. Ghimbirul
Un remediu universal, ghimbirul are si el proprietati anti-inflamatorii, dar si anti-hipertensive si de sinteza a glucozei. De asemenea, acesta stimuleaza tractul gastro-intenstinal. Adauga ghimbir in mancaruri sau consuma-l sub forma de ceai.

6. Ceaiul verde
Atunci cand vine vorba de slabit si arderea caloriilor, ceaiul verde are o multime de beneficii. Incearca sa consumi in fiecare zi 2-3 cani de ceai verde cu cafeina.

7. Avocado
Este unul dintre putinele alimente cu cantitati importante de grasimi anti-inflamatorii, proteine, fitonutrienti, dar si multe fibre (intre 11 si 17 grame per fruct). Uleiul este bogat in acizi grasi mononesaturati, inclusiv omega-9.

8. Quinoa
Quinoa fara gluten este bogata in magneziu, cheia echilibrarii energiei. Ai grija sa speli bine quinoa inainte de a o gati.

9. Ardeii iuti
Capsaicina este un element important pentru metabolism si pentru arderea rapida a grasimilor. Totusi, stai departe de suplimente si consum-o in stare naturala, din ardeii iuti.

Autor:  Andreea Utza