Site coolinaria.ro

Cum sa faci un tort perfect


Cum sa faci un tort perfect Exista un secret pentru a face un tort perfect de fiecare data?
Nu chiar, dar exista sfaturi care te pot ajuta sa te apropii de rezultatul dorit...
Iata ce trebuie sa ai in vedere:

1. Foloseste o reteta buna
Pentru rezultate garantate e important sa urmaresti retetele exact ca la carte.
Tortul va fi la fel de bun precum reteta pe care o folosesti.
Ai grija, multe dintre retetele de pe internet nu au fost testate.

2. Foloseste tava sugerata de reteta si unge-o bine
Daca vrei sa folosesti o alta tava, va trebui sa modifici timpul de coacere.
Hartia de copt este buna, deoarece este nelipicioasa. Untul topit sau uleiul trebuie acoperite cu faina.
Nu folosi prea multa grasime, totusi, deoarece vei arde marginile tortului.
Daca il lasi mult timp la cuptor, este bine sa invelesti si exteriorul.

3. Preincalzeste cuptorul
Daca pui tortul in cuptor, iar acesta nu este preincalzit suficient, ii va afecta cresterea.

4. Respecta cantitatile si ingredientele
Asigura-te ca folosesti ingredientele si cantitatile exacte din reteta.
Nu poti adauga mai mult praf de copt doar pentru ca vrei ca prajitura sa creasca mai mult.
Foloseste linguri speciale de masurat, nu pe cele normale pentru servit.
De asemenea, evita sa folosesti doua feluri de masuratori, ramai la un singur sistem (greutate sau volum).

5. Respecta temperaturile ingredientelor
Majoritatea retetelor cer ca ouale si grasimile sa fie la temperatura camerei.
Daca iei untul direct din frigider, acesta nu se va amesteca bine, iar ouale reci pot strica amestecul pentru aluat.



6. Incorporeaza cat de mult aer poti
Bate untul su zaharul pana amestecul devine mai aerat si capata o culoare deschisa.
Astfel, creste si volumul tortului. Nu ceda tentatiei de a amesteca "nervos" in aluat, deoarece vei scoate tot aerul din el.

7. Direct la cuptor
Odata ce aluatul este gata, pune-l direct la cuptor.
Agentii de crestere vor incepe sa lucreze imediat ce ajung in contact cu alimentele umede, asa ca, pentru un tort crescut, aluatul trebuie sa intre direct la caldura.

8. Pune-l pe nivelul corect si inchide usa
Cel mai bine e sa pui prajiturile la mijlocul cuptorului.
Evita sa deschizi usa in timpul coacerii.
Daca permiti aerului rece sa intre, tortul tau se poate dezumfla.

9. Respecta timpul de coacere
Daca ai folosit tava corecta si ai un cuptor bun, timpul mentionat in reteta este cel corect.
Deoarece cuptoarele variaza, verifica tortul cu putin timp inainte de a fi gata.

Autor:  Andreea Utza