Site coolinaria.ro

5 alimente care te scapa de stres


5 alimente care te scapa de stres Cu totii ne confruntam cu stresul, fie la serviciu, fie acasa...
O schimbare in dieta nu este neaparat o rezolvare pentru problemele emotionale, insa te poate ajuta in cazul anxietatii pe termen scurt.

Iata care sunt cele 5 alimente principale care combat eficient stresul:

1. Midiile
Midiile contin omega-3, dar si vitaminele B12, D, fier si iod. Atunci cand nu avem destula vitamina B12 (nu neaparat o deficienta) ne putem simti irascibili, tristi si putem avea probleme cu somnul.
Midiile contin mai mult de 100% din minimul necesar de vitamina B12. In plus, ele te incurajeaza sa mananci lent si in liniste.

2. Varza
Un lucru extrem de stresant pentru corp si creier este numarul mare de calorii. Varza este castigatoare, datorita numarului sau mic de calorii si al bogatiei nutritionale. Aceasta contine un numar mare de vitamine, minerale si fitonutrienti.
Atunci cand alegi varza la o masa, nu numai ca nu-ti stresezi corpul cu prea multe calorii, dar nici nu te mai stresezi ca mananci prea mult. O cana de varza contine de 7 ori doza zilnica recomandata de vitamina K, esentiala pentru combaterea inflamatiilor si calmarea anxietatii.

3. Ciocolata neagra
Beneficiile ciocolatei sunt deja cunoscute. Este unul dintre alimentele care imbunatateste starea de spirit, fapt dovedit.
Boabele de cacao contin elemente care te stimuleaza in mod natural, de aceea pot ajuta la recuperarea energiei atunci cand suntem obositi.
In plus, trecerea de la ciocolata obisnuita la cea neagra inseamna mai putine calorii si mai multi nutrienti.

4. Carne de calitate
Scapa de carnea procesata, in favoarea fructelor de mare, a pestelui si a surselor vegetale de proteine. Carnea contine multi nutrienti esentiali pentru starea de spirit: fier, proteine si vitamina B12.
Fierul ajuta la transportul oxigenului prin corp si ajuta creierul sa formeze serotonina, dopamine si alti neurotransmitatori care regleaza starile emotionale.

5. Ouale proaspete, de la ferma
Ouale sunt printre putinele alimente care contin si acid folic si vitamina B12. De asemenea, contin si vitamina D, un nutrient a carui deficienta duce la stari neplacute.
Alege oua de la ferma, nu din cele din comert... din motive destul de evidente.

Autor:  Andreea Utza