Site coolinaria.ro

7 trucuri pentru un burger excelent


7 trucuri pentru un burger excelent Atentia la detalii iti va transforma burgerul dintr-unul bun intr-unul de-a dreptul spectaculos!

Chiar daca decizi sa nu urmezi in totalitate cele 7 sfaturi de mai jos, oricare dintre ele va imbunatati calitatea burgerilor tai, asa ca poti apela la ele dupa bunul plac:

1. Alege bine carnea
Pentru un burger suculent, vei avea nevoie de carne cu cel putin 18% grasime. Carnea slaba va face burgerul dur si uscat.
Cere carne proaspata, in cazul in care magazinul are macelar propriu, si burgerul tau va avea cu siguranta consistenta dorita.

2. Nu supraincarca carnea
Cu cat vei "trata" mai mult carnea, cu atat se va intari si va face burgerul mai uscat.
Asadar, adauga doar condimentele preferate si vor fi de ajuns pentru a obtine un burger perfect.

3. Tine burgerii la rece pana cand ii pui pe gratar
Desi celelalte tipuri de carne se gatesc mai bine cand sunt la temperatura camerei, vei dori sa tii la rece aceste chiftele, pentru a le pastra prospetimea. Pune-i in frigider pana cand le vine randul pe gratar.

4. Incepeti cu un gratar curat
Impuritatile de pe gratar determina lipirea carnii, la fel ca si suprafetele neunse sau temperaturile prea scazute.
Vrei ca burgerii tai sa sfaraie imediat si sa eliberezi rapid gratarul pentru tura urmatoare.



5. Foloseste un gratar incins
Pastreaza gratarul la foc mare. Daca ai un gratar cu gaz, va fi nevoie sa tii capacul inchis.
In cazul celui cu carbuni, este mai bine sa il tii deschis.

6. Intoarce burgerii doar o data sau de doua ori
Daca ii intorci constant, acestia se vor intari si se vor usca. Daca ii intorci prea devreme, acestia se vor lipi.
Gateste-i 2 minute pe fiecare parte, pentru a obtine burgeri suculenti, 3 minute pentru cei potrivit de facuti si 5 minute daca iti doresti burgeri cu adevarat bine facuti.

7. Nu apasa pe burgeri cand ii gatesti
Aceasta este cea mai frecventa greseala! In cazul in care bucatarul ia o spatula si apasa pe burger, toata zeama din acesta se va scurge, impreuna cu aroma lui.

Autor:  Andreea Utza