Site coolinaria.ro

7 secrete pentru un metabolism excelent


7 secrete pentru un metabolism excelent In mare parte, metabolismul este genetic, insa poti scoate tot ceea e mai bun din ceea ce ai deja...

Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa-ti folosesti metabolismul la capacitatea maxima:

1. Nu sari peste micul dejun
Este prima si cea mai importanta regula a metabolismului sanatos. Caloriile consumate dimineata sunt importante, deoarece inca de la primele ore, corpul incepe sa le arda. De asemenea, nu te infometa, deoarece iti vei face corpul sa se agate pana si de ultima calorie. Asta inseamna ca vei slabi mai greu.

2. Consuma numarul corect de calorii
Metabolismul este procesul chimic prin care corpul tau transforma mancarea in energie. De aici rezulta energia care te mentine in forma in fiecare zi. Este important sa stii cate calorii ar trebui sa consumi, in functie de inaltimea, greutatea si activitatea ta fizica zilnica. De asemenea, ia in calcul si daca vrei sa slabesti, sau chiar sa te mai ingrasi putin.

3. Calculeaza cate calorii arzi
In mod sigur nu stai toata ziua pe scaun, ci faci si putina miscare, chiar daca e vorba de o scurta plimbare. Ca sa stii exact cate calorii arzi, foloseste un calculator. Vezi de cate calorii ai nevoie ca sa-ti mentii greutatea curenta, apoi decide daca trebuie sa mai scazi (ca sa slabesti) sau sa mai adaugi (ca sa te ingrasi).

4. Fa-ti un obicei din a face sport
Este ideal sa faci sport macar de doua ori pe saptamana. Chiar si atunci cand te odihnesti, corpul tau va continua sa arda calorii. Probabil ai auzit de Tabata, un program de exercitii care combina efortul cu perioadele de odihna. Incearca tot felul de exercitii, in functie de ce simti ca ti se potriveste, insa nu te suprasolicita.



5. Nu uita de greutati
Muschii consuma mult mai multe calorii decat grasimea, chiar de 9 ori mai multe. Ridicarea greutatilor este o metoda care-ti va imbunatati metabolismul. Cheia este sa ai mai multa masa musculara decat grasime.

6. Evita fluctuatiile de greutate
Nu urma diete cu efect yo-yo, adica cele care te fac sa slabesti rapid dar sa pui la loc kilogramele pierdute. Atunci cand slabesti, pierzi si din masa musculara si din grasime, dar, cand pui la loc, majoritatea este grasime, care arde mult mai putine calorii.

7. Ia o gustare inainte de culcare
Uita de regula care spune sa nu mai mananci dupa ora 8 seara. Studiile arata ca daca vei manca inca 150 de calorii cu 30 de minute inainte de culcare, metabolismul tau va functiona mai bine dimineata urmatoare. Pentru cele mai bune rezultate, alege proteine slabe: lapte degresat sau branza de vaci.

Autor:  Andreea Utza