Site coolinaria.ro

Cele mai bune alimente pentru vara


Cele mai bune alimente pentru vara Vine, in sfarsit, vara, anotimpul in care fructele si legumele proaspete se gasesc pretutindeni...

Iata care sunt cele mai bune alimente de sezon pe care ar trebui sa le incluzi in dieta ta:

1. Porumbul
Nimic nu e mai bun vara decat gustul de porumb dulce. Substantele pe care le contine acesta actioneaza ca niste ochelari de soare, filtrand cateva din razele nocive. In plus, antioxidantii vor scadea riscul degradarii musculaturii din cauza inaintarii in varsta.

2. Ice coffee
O cafea racoritoare este o metoda excelenta de a-ti incepe dimineata. O ceasca de cafea pe zi scade riscul imbolnavirii de cancer. Totusi, cea fara cofeina nu pare sa aiba aceleasi efecte.

3. Ciresele
Au o gramada de beneficii pentru sanatate. Poate ai auzit ca sucul de cirese te poate ajuta sa dormi mai bine. Dar stiai ca unele substante din ele te pot ajuta sa slabesti? Ele activeaza o molecula care ajuta la eliminarea depunerilor de grasime.

4. Rosiile
Nu incape indoiala: crema solara trebuie sa fie principala ta protectie impotriva razelor solare. Insa daca vei manca rosii vei avea si mai multa protectie. Licopenul, carotenoidul care face rosiile sa aiba culoarea rosie, iti poate proteja pielea de arsurile solare.



5. Pepenele rosu
E important sa fii hidratat pentru binele memoriei si al starii de spirit. De asemenea, pepenele ajuta organismul sa se racoreasca in timpul verii toride. Vestea buna e ca nici nu mai trebuie sa bei asa mult. Pepenele este 92% apa. In plus, acesta te mentine satul si contine foarte putine calorii.

6. Zmeura
Zmeura este o sursa minunata de fibre, unele sub forma de pectide, care ajuta la scaderea nivelului colesterolului. O cana de zmeura contine 8 grame de fibre, care te pot ajuta sa-ti mentii greutatea sau chiar sa slabesti.

Autor:  Andreea Utza