Site coolinaria.ro

Ce sa mananci pentru o piele sanatoasa


Ce sa mananci pentru o piele sanatoasa Cu totii avem o crema sau un ulei favorit pe care il folosim pe piele, dar pielea sanatoasa vine de la alimentele pe care le mancam.

Celulele imbatranite sunt inlocuite constant, dar pentru asta avem nevoie de anumiti nutrienti care sa le ajute.

Mananca cel putin 5 fructe si legume pe zi
Acestea contin antioxidanti care protejeaza celulele pielii de factorii externi, cum ar fi fumatul, poluarea sau razele solare, care pot cauza imbatranirea si aparitia ridurilor. Betacarotenul ce se afla in morcovi si cartofii dulci si luteina din spanac sunt antioxidanti de care pielea ta are nevoie in fiecare zi.

Nu uita de vitamina C
Vitamina C este un antioxidant care imbunatateste imunitatea. Ea se gaseste in broccoli, coacaze, kiwi, portocale, cartofi dulci si capsuni. Acestea produc colagen care care fortifica vasele capilare.

Renunta la diete
Pierderea rapida in greutate iti poate afecta pielea, provocand riduri si vergeturi. De asemenea, dietele sunt, de obicei, destul de lipsite de vitamine esentiale, de aceea, pe perioade lungi iti vor afecta pielea.

Seleniul
Seleniul este tot un antioxidant, care lucreaza alaturi de vitaminele C si E si este esential pentru imunitatea organismului. Acesta te protejeaza de cancerul de piele, imbatranire si arsuri solare. Surse de seleniu sunt pestele, ouale, broccoli si rosiile.

Vitamina E
Vitamina E protejeaza pielea si ajuta la producerea celulelor sanatoase. Vitamina E este prezenta in avocado, alune sau floarea soarelui.

Bea apa
Pielea are nevoie de apa, deoarece deshidratarea o va face sa arate uscata, imbatranita si obosita. Bea undeva intre sase si sapte pahare de apa pe zi.

Autor:  Andreea Utza