Site coolinaria.ro

Beneficiile capsunilor


Beneficiile capsunilor Daca nu esti deja un fan al capsunilor, afla ca ar cam trebui sa devii!

Nu doar ca sunt delicioase si suculente, insa sunt niste alimente care aduc o gramada de beneficii, iar unele dintre ele chiar te pot surprinde...

Iata care sunt motivele pentru care ar trebui sa introduci mai multe capsuni in meniu, mai ales acum ca sunt in sezon:

1. Intaresc imunitatea
Capsunile sunt surse excelente de vitamina C. Majoritatea mamiferelor, in afara de oameni, au abilitatea de a produce vitamina C in mod natural, de aceea e foarte important ca noi sa o procuram din alimente.
O portie de capsuni contine aproape jumatate din doza zilnica recomandata de vitamina C. Mananca doua portii si o vei avea asigurata 100%.

2. Sunt bune pentru ochi
Antioxidantii din capsuni ajuta la prevenirea cataractei, care poate duce la orbire. Ochii nostri au nevoie de vitamina C ca sa ii protejeze de expunerea la radicalii liberi din razele solare.
De asemenea, vitamina C are un rol important in intarirea corneei si a retinei.

3. Lupta impotriva cancerului
Vitamina C este unul dintre antioxidantii care pot preveni cancerul, deoarece un sistem imunitar puternic este cel mai bun mijloc de aparare al corpului.
Antioxidantii lupta impotriva radicalilor liberi si neutralizeaza efectele negative pe care acestea le pot avea asupra celulelor noastre.

4. Tin la distanta ridurile
Puterea vitaminei C continua, deoarece este vitala in productia de colagen, care imbunatateste elasticitatea pielii.
In timp ce imbatranim, pierdem colagen, iar consumul alimentelor bogate in vitamina C poate preveni acest efect deloc placut, ca sa ne putem bucura mai mult timp de o piele tanara.



5. Reduc inflamatiile
Antioxidantii si fitochimicalele care se gasesc in capsuni pot ajuta la reducerea inflamatiilor incheieturilor, care duc la artrita sau boli ale inimii.
Femeile care mananca 16 sau mai multe capsuni pe saptamana au mult mai putine sanse de a dezvolta inflamatii periculoase in organism.

6. Regleaza tensiunea
Potasiul este un alt nutrient bun pentru inima, iar capsunile sunt considerate o sursa medie.
Potasiul ajuta la reglarea tensiunii si chiar poate scadea hipertensiunea, actionand impotriva efectelor negative ale sodiului.

7. Ajuta la digestie
Capsunile contin fibre, necesare pentru o digestie sanatoasa. Lipsa fibrelor in alimentatie poate duce la multe probleme, una dintre cele mai comune fiind constipatia.
De asemenea, fibrele incetinesc absorbtia zaharului in sange si lupta impotriva diabetului de tip 2.

Autor:  Andreea Utza