Site coolinaria.ro

7 alimente super-hidratante


7 alimente super-hidratante Probabil stii ca ar trebui sa consumi 2 litri de apa pe zi... Ei bine, asta nu inseamna ca trebuie doar sa bei apa!

Toate alimentele de mai jos sunt foarte bogate in apa, pline de nutrienti si sarace in calorii, ceea ce inseamna ca te vor hidrata din belsug:

1. Castravetii – 96,7% apa
Aceste legume de vara au cea mai mare cantitate de apa dintre alimentele solide. Sunt perfecte in salate sau feliate si servite alaturi de hummus.
Pentru o putere mai mare de hidratare amesteca-i cu iaurt fara grasime, menta si cuburi de gheata, si prepara astfel o supa rece de castraveti. Orice supa este hidratanta, dar vara vei prefera ceva racoritor.

2. Salata iceberg – 95,6% apa
Salata iceberg nu are o reputatie prea buna, din punct de vedere nutritional, deoarece nu contine prea multe fibre sau alte substante hranitoare. Totusi, cand vine vorba de apa, lucrurile stau cu totul diferit. Asadar, cand vine vara, adauga salata iceberg in sandvisuri sau in salata de pui.

3. Telina – 95,4% apa
Aceasta leguma este saraca in calorii si are multa apa. De asemenea, contine fibre care iti dau senzatia de satietate si scad pofta de mancare. Telina contine vitaminele A, C si K, iar datorita continutului sau bogat in apa, neutralizeaza acidul din stomac.

4. Ridichile – 95,3% apa
Aceste legume racoritoare nu trebuie sa lipseasca din salatele tale de vara. Sunt dulci, usor intepatoare si pline de antioxidanti. Textura lor crocanta le face un adaos excelent intr-o salata coleslaw, fara maioneza, desigur. Consuma-le alaturi de varza si morcovi, cateva alune si patrunjel.



5. Rosiile – 94,5%
Rosiile feliate vor fi intotdeauna prezente in salate, sandvisuri si sosuri, dar ele pot fi si un snack hidratant. Le poti manca simple, cu cateva nuci sau branza.
Ai invitati? Pune cateva bucatele de rosii, frunze de busuioc si mozzarella pe scobitori si obtii un aperitiv Caprese delicios si foarte rapid.

6. Ardeii grasi verzi – 93,9% apa
Toti ardeii grasi contin multa apa, insa cei verzi sunt castigatori. In ciuda zvonurilor, contin la fel de multi antioxidanti. Sunt excelenti pe post de gustare inainte de cina sau ca snack la miezul noptii. Taie-i dinainte, ca sa fie deja pregatiti atunci cand cauti o gustare.

7. Conopida – 92,1% apa
Pe langa faptul ca are foarte multa apa, conopida este plina de vitamine si fitonutrienti care scad colesterolul si lupta impotriva cancerului. Rupe-o in bucati mici si adaug-o in salate, daca vrei o textura mai crocanta. Poti chiar renunta la crutoane.

Autor:  Andreea Utza