Site coolinaria.ro

5 pasi pentru un sandvis perfect


5 pasi pentru un sandvis perfect Compozitia unui sandvis poate insemna diferenta intre o masa excelenta si o harababura care iti va pata tricoul.

Iata cateva sfaturi pentru a-ti imbunatati reteta:

1. Ai grija la grosimea painii
Daca vei adauga multe ingrediente si o multime de sosuri care se scurg foarte usor, vei avea nevoie ca painea sa fie taiata mai gros. In acest fel, te vei asigura ca nu va fi prea umezita atunci cand o mananci, si vei putea sa te bucuri de sandvis fara sa simti disconfortul pe care il produce o felie de paine imbibata in apa.

2. Aranjeaza painea
O felie de paine groasa poate fura din gustul sandvisului. Solutia este sa indepartezi excesul de miez cu o lingurita pentru a mentine un echilibru intre gustul de paine si restul ingredientelor. Un sandvis cu un singur gust, si acela de paine, nu este de dorit.

3. Nu praji prea mult
Nu pune felia de paine in toaster. Iti sugeram sa o prajesti la foc mediu pe o singura parte pana cand este rumenita si crocanta. Cand faci sandvisul, pune ingredientele pe partea crocanta. Astfel, sandvisul tau va fi complet uscat si nu va avea gustul preponderent de prajeala.
In felul acesta, ai libertatea de a pune mai mult sos, deoarece partea prajita va actiona ca un scut pentru restul feliei de paine.

4. Design-ul conteaza
Pune felia de cascaval aproape de felia de paine, astfel iti maresti durabilitatea sandvisului. In schimb, daca topesti cascavalul, pune-l langa felia de carne pentru a maximiza bogatia si gustul per ansamblu.

5. Alege sosul perfect
Evita excesul de sos prin folosirea verdeturilor. Prea mult sos se va scurge sau va acapara tot gustul sandvisului. Verdeata, in schimb, ramane unde trebuie si, pe langa faptul ca ii ofera un aer proaspat, nici nu are un gust foarte puternic.
De exemplu, poti amesteca otetul balsamic cu rucola intr-un mic castron, pentru ca apoi sa il dozezi pe felia de paine.

Autor:  Andreea Utza