Site coolinaria.ro

3 suplimente de vitamine care nu sunt necesare


3 suplimente de vitamine care nu sunt necesare Oamenii cheltuie o multime de bani pe vitamine si pe suplimente in majoritatea timpului, din cauza medicilor care apar la televizor spunand ca iti lipsesc o multime de nutrienti.

Insa, o mare parte din pastilele pe care le cumperi sunt cu adevarat irosite...

Iata 3 suplimente principale pe care chiar nu e cazul sa le cumperi:

1. Vitamina C
Doza recomandata de vitamina C este de 90 de miligrame. Intr-o portocala de marime medie, sunt aproximativ 70 de miligrame de vitamina C. De asemenea, foarte rar vedem persoane cu deficiente de vitamina C.
Totusi, suplimentele vin cu o doza foarte mare. Undeva in jur de 500 sau chiar 1000 de miligrame. Oamenii iau de obicei vitamina C pentru a preveni bolile cardiovasculare si raceala obisnuita. In cazul racelii, nu s-a dovedit ca vitamina C previne boala, mai degraba grabeste vindecarea simptomelor.
Ar putea suna ca un element magic pentru sanatatea noastra, dar o doza mai mare de vitamina C nu aduce niciun beneficiu pe langa doza zilnica recomandata.

2. Oxid de magneziu
Magneziul este un mineral foarte important care este implicat in nu mai putin de 300 de reactii ce se petrec in corpul nostru, avand impact asupra unor lucruri importante cum ar fi controlul nivelului de zahar din sange si contractiile musculare. Principala problema cu suplimentele de magneziu este faptul ca nu putem absorbi o cantitate atat de mare.
Oxidul de magneziu contine cel mai mult magneziu pe gram comparat cu celelalte suplimente de magneziu. Totusi, acesta se absoarbe cel mai greu.
Acest supliment nu este daunator in totalitate, deoarece majoritatea oamenilor nu au o dieta bogata in magneziu.

3. Complexul de vitamina B
Cele 8 vitamine: B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 si B12 ajuta la transformarea mancarurilor in energie, mentin metabolismul, iti ajuta memoria si pielea.
Totusi, aceste vitamine se gasesc in fructe, legume si nuci. Sunt peste tot si nu este demonstrat ca ar aduce vreun beneficiu atunci cand iei mai mult decat iti este recomandat.

Autor:  Andreea Utza