Site coolinaria.ro

Pregateste-ti corpul pentru plaja


Pregateste-ti corpul pentru plaja Se apropie timpul cand va trebui sa mergi sa-ti cauti un costum de baie.
Asta inseamna ca trebuie sa devii putin mai atenta la ceea ce mananci...

In loc sa te concentrezi pe alimentele de evitat, mai bine cauta-le pe cele delicioase pe care le poti consuma, fara sa dauneze siluetei.
Iata care sunt acestea:

1. Tzatziki
O salata cu iaurt grecesc, plin de proteine si bogat in calciu, alaturi de castaveti, marar, usturoi si lamaie, tzatziki este o optiune mult mai sanatoasa decat orice alt sos facut cu maioneza sau smantana grasa. Serveste acest sos racoritor alaturi de legume si carne, sau cu cruditati, biscuiti sarati sau paine prajita integrala, pentru a benefica de o gustare satioasa.

2. Piersici
Alaturi de pepeni si afine, piersicile sunt unele dintre cele mai bune fructe ale verii. Acestea sunt dulci si zemoase si le poti lua cu tine, pe post de gustare. Sunt bogate in apa, ceea ce te va ajuta sa slabesti si te va mentine hidratata. Ele contin vitamina C, esentiala pentru o piele sanatoasa. Sunt bogate si in fibre, benefice pentru digestie. Le poti prepara la gratar, sunt numai 50 de calorii per piersica.

3. Iced Tea
Cea mai buna bautura pentru un corp frumos, in afara de apa, desigur. Ceaiul proaspat facut te va hidrata si iti va taia din apetit. Unele tipuri, precum cel verde, iti pot ajuta metabolismul si te vor sustine in pierderea kilogramelor in plus. Incearca-l in locul cafelei de dimineata, iar seara bucura-te de o ceasca de ceai de musetel sau menta cu gheata.

4. Porumbul copt
Cu siguranta exista legume cu mai putin amidon, insa porumbul este foarte bun vara deoarece este bogat in fibre si sarac in calorii. In plus, il gasesti peste tot la mare. Este mult mai sanatos decat o portie de cartofi sau paste. Daca iti place sa adaugi unt pe porumb, foloseste doar putin, cat pentru a-i da un gust subtil.



5. Migdale
Una dintre gustarile perfecte ale naturii, migdalele sunt o sursa excelenta de grasimi sanatoase, dar si de vitamina E, proteine, calciu si magneziu. Doar pentru ca sunt sanatoase nu inseamna ca poti manca portii nelimitate. Pastreaza o punguta cu midgale in masina sau la birou, pentru a-ti satisface rapid pofta de mancare. Sau, poti intinde putin unt de arahide pe felii de mar sau pe o felie de paine integrala.

6. Fructele de padure
Toate fructele de padure - capsunile, zmeura, afinele si murele - sunt sarace in calorii si bogate in apa si fibre, deci vor impiedica balonarea si iti vor satisface pofta de dulce. Ca sa dai un aspect si mai frumos pielii tale, afla ca fructele de padure sunt bogate in antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi, care te pot proteja de cancerul de piele.

7. Avocado
Acest fruct viu colorat al verii este perfect pentru salate, sandvisuri si burgeri. Este bogat in grasimi mononesaturate, care iti dau senzatia de satietate si ajuta inima. Il poti consuma si sub forma de sos guacamole, dar poti prepara si un amestec cu hummus, pentru si mai multe proteine si fibre sanatoase.

Autor:  Andreea Utza