Site coolinaria.ro

Cum sa strecori spanacul in alimentatie


Cum sa strecori spanacul in alimentatie Spanacul este una dintre cele mai iubite legume.
Este dulce si reprezinta o baza minunata pentru salatele usoare de vara...
Unde mai pui ca este plin de beneficii pentru sanatate!

Iata cateva moduri prin care sa-l strecori mai des in preparatele tale:

1. Hummus
Atunci cand vine vorba de hummus, este indicat sa il faci acasa si sa-l eviti pe cel de la supermarket. Este mai ieftin si mult mai proaspat si sanatos, mai ales daca pui si un pumn de frunze de spanac. Nu ii va afecta gustul, insa vei obtine mult mai multi nutrienti.

2. Smoothie-uri
Nimic nu e mai rapid si mai comod dimineata decat un smoothie pe care-l poti consuma pe drum spre serviciu. Data viitoare cand prepari unul, ai grija sa adaugi si cateva frunze de spanac in blender. Gustul se potriveste cu orice alte ingrediente, de la citrice pana la banane si unt de arahide. Gustul fructelor il vor acoperi pe cel al spanacului.

3. Paste
Nu ai reusit sa integrezi spanacul in masa de pranz? Adauga-l in paste, si iti va fi foarte usor sa-i maschezi gustul si sa te bucuri, totusi, de beneficiile acestuia. Poti amesteca spanacul sotat intr-o reteta proprie de paste sau poti adauga pur si simplu spanac tocat in sosul de rosii.



4. Pizza
E loc si pentru spanac pe pizza ta. Este excelent sa adaugi cat mai multe legume pe pizza, pentru a profita din plin de beneficiile lor. Atunci cand gatesti, nu uita sa adaugi si cateva frunze de spanac, pentru o reteta personalizata. Este o optiune perfecta pentru cei mofturosi, carora nu le plac legumele cu gust puternic.

5. Sosuri
Sosurile sunt minunate la ocazii speciale, zile de nastere sau petreceri cu prietenii. Spanacul ofera o doza sanatoasa de antioxidanti si o culoare puternica oricarui sos. Serveste-l alaturi de unt de arahide, sos de soia si iaurt cremos. Este delicios si, in plus, are si putine calorii.

6. La micul dejun
Ai de gand sa faci o omleta la micul dejun? Pune si putin spanac, alaturi de alte legume. Acesta merge bine alaturi de rosii, ciuperci si ardei. Vei duce clasica omleta cu branza la un alt nivel. Poti folosi si spanac congelat.

Autor:  Andreea Utza