Site coolinaria.ro

Cum sa gatesti in stil mexican


Cum sa gatesti in stil mexican Desi bucataria traditionala romaneasca stie sa ne ofere nenumarate satisfactii culinare, nu este exclus sa preferi mancarea mexicana, plina de arome bogate si picante.

Iata cateva sfaturi pentru a da un aer mexican preparatelor tale:

1. Sosul salsa
Secretul unui sos salsa excelent este sa deshidratezi rosiile, ardeii iuti si ceapa, pentru a obtine un concentrat de arome. Nu ai nevoie de grasimi pentru acest sos, deci poti pune totul pe foc pentru a obtine un sos plin de vitamine si incredibil de simplu de preparat.

2. Adauga un strop picant
Ardeii iuti sunt cunoscuti pentru beneficiile pe care le aduc sistemului digestiv si, mai ales, pentru ca ajuta in curele de slabire. Daca te-ai hotarat sa scazi cu cateva numere la pantaloni, adauga chili in mancarurile tale. Incepe cu o doza mai mica, pentru a nu dauna stomacului, iar, cu timpul, poti pune mai mult.

3. Condimentele
Condimentele sunt esentiale in orice bucatarie, cu atat mai mult in cea mexicana. Foloseste scortisoara, oregano sau cuisoare, pentru a obtine mancaruri delicioase si pline de arome puternice. Te vei simti mai satul daca vei consuma mancaruri cu un gust puternic, decat cu unul mai slab. De asemenea, nu va mai fi nevoie sa adaugi multa sare in preparate.



4. Indulceste cu sirop de agave
Siropul de agave provine din Mexic. Daca iti plac dulciurile foarte mult, incearca sa indulcesti cafeaua, budincile si salatele cu sirop de agave, in locul zaharului obisnuit, de la supermarket.

5. Mananca-ti legumele
Mexic este una dintre cele mai biodiversificate tari din lume, casa pentru multe legume verzi, dovleci, rosii si ierburi aromatice. Cu cat mananci mai multe legume, cu atat vei avea o dieta mai sanatoasa, mai saraca in grasimi, dar plina de vitamine si minerale, esentiale pentru organism.

6. Alege ciocolata de calitate
Mexic este leaganul indiscutabil al plantei de cacao. Este mult mai sanatos sa mananci ciocolata care contine mai multa cacao si mai putin zahar, dupa cum bine stii deja. Aceasta te va ajuta sa scapi de pofta de dulce, care de multe ori se dovedeste a fi prea greu de controlat.
Incearca sa treci de la ciocolata cu lapte, la ciocolata cu cat mai multa cacao, pana cand vei ajunge chiar sa indragesti ciocolata neagra. De asemenea, gustul ei intens inseamna ca nu vei manca la fel de multa...

Autor:  Andreea Utza