Site coolinaria.ro

Cum sa gatesti in stil chinezesc


Cum sa gatesti in stil chinezesc Esti un fan al bucatariei chinezesti, dar nu vrei sa mananci intotdeauna in oras?

Iata cum poti da un aer asiatic mancarurilor tale, fara sa cumperi ingrediente scumpe sau sa petreci foarte mult timp pregatindu-le:

1. Foloseste usturoi, ghimbir si chili
Acest trio gustos are extrem de multe beneficii. Usturoiul este bun pentru inima, ghimbirul ajuta la digestie iar ardeii chili sunt plini de vitamine. Pune aceste ingrediente in tigaie, alaturi de legumele tale preferate. Sistemul tau imunitar va avea numai de castigat dupa aceasta masa.

2. Supe sanatoase
Supele sunt usor de facut, sanatoase si foarte gustoase. Pentru o supa usoara dar satioasa, ai nevoie de apa clocotita, bulion, ciuperci chinezesti uscate, ceapa, pulpe de pui si legumele tale preferate.

3. Fa sosurile de la zero
Invata cum sa-ti faci propriul sos din fasole neagra, boabe fermentate, sos de soia si zeama de la supa. Este mult mai sanatos decat cel cumparat de la supermarket. In plus, poti controla cat sodiu (sare) adaugi, dar si cat zahar, astfel nu iti vei pune in pericol nici sanatatea, dar nici silueta.

4. Preparate cu tofu
Nu trebuie sa fii vegetarian ca sa te bucuri de tofu. Este facut din boabe de soia si este bogat in proteine si calciu. De asemenea, are si o abilitate exceptionala de a absorbi aromele condimentelor si, mai ales, ale sosurilor pentru marinat. Adauga cateva bucatele de tofu in tigaie, alaturi de legume.



5. Ingrediente uscate
Ca sa imbogatesti aromele din mancarurile si supele tale, foloseste ingredientele uscate, specific chinezesti, precum ciupercile, crevetii, ierburile si condimentele. Ele sunt naturale si sunt minunate pentru a da gust alimentelor, fara a folosi chimicalele care se gasesc in mancarea chinezeasca din oras.

6. Cumpara ingrediente naturale
Atunci cand cumperi mancare, limiteaza-te la variantele naturale. Mancarea nu trebuie sa vina in cutii sau conserve, nici macar sosurile. Cum am zis mai sus, chiar si sosul de fasole poate fi facut foarte usor. Sosul de chili, de asemenea, este simplu de preparat, deoarece este facut din chili fermentati, boabe de soia sau fasole si putina sare. Este foarte important sa stii ceea ce pui in mancarurile tale si, automat, in organismul tau.

Autor:  Andreea Utza