Site coolinaria.ro

7 retete fara gluten


7 retete fara gluten Daca alegi o dieta fara gluten, asta nu inseamna ca trebuie sa petreci ore intregi cautand alimente scumpe, care sa se incadreze in meniu...

Foarte multe mancaruri naturale nu contin gluten, si sunt absolut delicioase.
Incearca-le pe urmatoarele:

1. Pui la gratar cu quinoa si sparanghel
Arata si are gust de cereale, insa quinoa este, de fapt, o samanta. Nu numai ca nu contine gluten, ci este si o sursa excelenta de proteine si fibre. Combin-o cu un pui la gratar si sparanghel, si vei consuma si mai multi nutrienti buni pentru tine.

2. Omleta cu legume
Uita de cerealele cu lapte de la micul dejun. O omleta cu legume este perfecta pentru prima masa a zilei. Foloseste-ti imaginatia. Ciupercile sunt pline de vitamina D, broccoli, conopida si rosiile lupta impotriva cancerului, iar ardeii rosii te scapa de inflamatii. Femeile care mananca un mic dejun bogat in proteine se simt satule mai mult timp si mananca mai putine calorii de-a lungul zilei.

3. Tofu sote cu mix de legume
O sursa naturala de proteine, tofu poate reduce nivelul colesterolului, ajuta in lupta cu kilogramele in plus si iti da o doza sanatoasa de calciu, magneziu, zinc si vitamina K. Tofu natural nu contine gluten, insa ai grija sa citesti eticheta inainte sa-l cumperi, deoarece variantele procesate pot contine gluten. Combina-l cu legumele tale preferate pentru o textura crocanta.

4. Salata Caprese
Nu poti da niciodata gres cu o combinatie de rosii, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Este un echilibru perfect intre proteine, grasimi sanatoase si carbohidrati fara gluten. In plus, este excelenta pentru o zi calduroasa de vara. Contine antioxidanti si calciu.



5. Salata greceasca
Asemanatoare cu salata Caprese, aceasta te va delecta cu beneficiile unei diete mediteraneene. Va reduce inflamatiile, te va ajuta sa obtii o greutate sanatoasa si va scadea riscul bolilor de inima. Amesteca rosii cu castraveti, ceapa, masline kalamata si branza feta.

6. Hummus si legume in frunze de salata
Cine a zis ca o frunza de salata nu poate inlocui cu succes o tortilla? Unge-o cu hummus, adauga avocado, ardei gras feliat si alte legume proaspete si obtii o masa sanatoasa, fara gluten. In plus, vei consuma o gramada de antioxidanti, proteine si fibre care te vor mentine satul tot restul zilei.

7. Iaurt grecesc cu fructe de padure
Iata un mic dejun fara gluten care nu are nevoie de o preparare minutioasa. Doar amesteca iaurtul grecesc cu fructele de padure. Vei obtine o doza minunata de proteine, fibre si vitamine.

Autor:  Andreea Utza