Site coolinaria.ro

7 gustari care ard grasimile


7 gustari care ard grasimile Toata lumea iubeste gustarile, dar ce se intampla atunci cand vrei sa slabesti fara sa renunti la ele?

Ei bine, iata care sunt cele care ard grasimile si te ajuta sa-ti pastrezi silueta:

1. Un mar si lapte degresat
Orice fruct poate fi un snack grozav, insa trebuie sa-l combini cu proteine, pentru a fi mai satios. Spre deosebire de carbohidrati, care se consuma repede, proteinele opresc foamea si mentin nivelul de energie mai mult timp. Un mar mare si o ceasca de lapte degresat iti vor oferi 10 grame de proteine si 5 grame de fibre pentru doar 200 de calorii.

2. Avocado umplut cu branza de vaci
Iata o alta combinatie de fruct cu lactate, pentru momentele cand iti doresti ceva cremos si bogat. Scoate samburele dintr-o jumatate de avocado si umple spatiul cu branza de vaci degresata. Pentru aproximativ 200 de calorii vei consuma 9 grame de proteine si 7 grame de fibre. Si nu vei avea niciun vas murdar!

3. Ton la conserva cu biscuiti integrali
Daca nu vrei sa consumi lactate ca gustare, o conserva de ton (in apa) este o alegere la fel de buna si o sursa excelenta de omega-3. Combina-l cu biscuiti integrali, pentru o gustare satioasa si sanatoasa.

4. Creveti
Probabil ca nu te-ai gandit niciodata la fructele de mare ca la snacks-uri, insa poti prepara aceasta gustare foarte rapid, daca ai deja crevetii fierti sau preparati la aburi. Combina-i cu iaurt grecesc si avocado, pentru un combo de proteine si fibre cu foarte putine calorii: in jur de 130.



5. Smoothie cu fructe de padure
O doza sanatoasa de antioxidanti, alaturi de iaurt grecesc sau iaurt normal, degresat. Fructele de padure congelate contin fibre. Adauga si putina miere pentru a indulci smoothie-ul. Aceasta combinatie iti va potoli foamea cu doar 140 de calorii.

6. Pere calde cu ricotta si scortisoara
Branza ricotta este bogata in proteine, iar perele sunt o sursa foarte buna de fibre. Alaturi de o lingurita de scortisoara, aceasta combinatie este un snack excelent pentru orice moment al zilei. Fiecare portie contine 8 grame de proteine, 5 de fibre si 170 de calorii.

7. Pastaile de soia
O ceasca de pastai de soia contine 17 grame de proteine, 8 grame de fibre si 189 de calorii. Este un snack excelent consumat de unul singur. Serveste-l cald sau rece si asezoneaza-l cu sare.

Autor:  Andreea Utza