Site coolinaria.ro

Smoothie de la micul dejun - Ce sa faci si ce nu


Smoothie de la micul dejun - Ce sa faci si ce nu Un smoothie este excelent la prima ora a diminetii, mai ales cand nu ai timp sa-ti pregatesti mancarea.

Insa, iata ce trebuie sa faci si ce nu, pentru a beneficia din plin de acesta:

1. Cantareste ingredientele, nu le arunca pur si simplu
Cu amestecul corect de ingrediente, un smoothie poate fi plin de nutrienti: antioxidanti, minerale, vitamine si proteine. Insa, daca nu esti atent, il poti transforma intr-o bomba calorica, plina de grasimi si zahar. Cantareste ingredientele inainte sa le pui in blender.

2. Gandeste-te la lichid
Componenta lichida a oricarui smoothie este esentiala; datorita acesteia ingredientele se amesteca usor. Sucul de fructe este o alegere populara, insa daca pui prea mult iti poti umple smoothie-ul de zahar. Foloseste, mai bine, iaurt grecesc sau lapte de cocos. Acestea contin proteine si iti vor face smoothie-ul bogat si cremos, in acelasi timp.

3. Alege verde
Cu totii vrem sa adaugam si verdeata in smoothie-urile noatre, insa nu te duce direct la varza. Daca incepi cu ea, vei fi tentat sa adaugi prea mult zahar. In schimb, poti pune spanac, este minunat pentru incepatorii in prepararea smoothie-urilor. Dupa ce te-ai obisnuit sa adaugi verdeata, poti trece la varza sau patrunjel.

4. Joaca-te cu proteinele
Proteinele pudra sunt pline de ingrediente procesate, facute mai mult pentru cresterea muschilor. Foloseste surse naturale de proteine, ca sa-ti mentii nivelul de energie intreaga zi. Incearca untul de nuci, semintele de in sau tofu. O lingura de unt de arahide este o alegere sanatoasa pentru smoothie-ul tau.

5. Indulceste
Nu adauga zahar in smoothie sub nicio forma, nici macar iaurt cu arome sau fructe din compot. Acesta nu iti va potoli foamea. Indulceste smoothie-urile in mod natural, cu fructe dulci, proaspete sau congelate. Daca vrei mai mult, totusi, foloseste curmale.

6. Ai grija cat bei
Daca faci un smoothie pentru a inlocui o masa intreaga, ai putea crede ca e normal sa faci o portie mai mare. Insa, daca doar adaugi mai multe fructe, zaharul si caloriile se vor aduna imediat. Ca sa te simti satul mai mult timp, incearca sa adaugi elemente satioase, precum avocado sau ovaz. Ambele sunt surse excelente de proteine si fibre.

Autor:  Andreea Utza