Site coolinaria.ro

Cum scapam de grasimea abdominala


Cum scapam de grasimea abdominala Cu totii stim cat de greu este sa scapam de grasimea de pe burta...

Vestea buna e ca nu trebuie sa faci 50 de abdomene pe zi ca sa scapi de ea.
Vestea rea e ca nu prea poti slabi doar intr-o zona a corpului.

Totusi, iata care sunt schimbarile pe care ar trebui sa le aduci in alimentatia ta, pentru a scapa de neplacuta burtica:

1. Mananca migdale ca gustare
Acestea sunt bogate in proteine si sunt o alegere isteata pentru o gustare de dupa-amiaza, in locul unei bauturi cu cafea, plina de zahar. Un studiu recent a aratat ca oamenii care mananca migdale zilnic reduc nivelul grasimii abdominale mai usor si chiar scad nivelul colesterolului rau.

2. Scapa de sucurile carbogazoase
Inca mai bei sucuri carbogazoase dupa ce ai aflat cat de rele sunt pentru tine? Urmatoarea informatie s-ar putea sa te convinga sa renunti. Un studiu realizat in Texas a aflat ca talia consumatorilor de sucuri carbogazoase creste cu pana la 70% in 10 ani, comparativ cu cei care nu le consuma.

3. Ridica greutati
Si exercitiile de cardio sunt foarte bune, insa, daca vrei sa scapi de grasimea de pe burta, asigura-te ca ridicarea greutatilor se afla pe lista ta de exercitii. Nu te ingrijora, nu iti va face muschii mari. Incorporeaza doar 20 de minute in programul tau zilnic. Vei creste masa musculara a corpului, ceea ce inseamna ca el va putea sa arda mai multe calorii decat pana acum.



4. Combina proteinele cu lactate
Aceasta combinatie te poate ajuta sa scapi de grasimea abdominala. Un experiment a adunat 90 de participanti care au fost pusi in trei grupe de diete, fiecare cu un nivel diferit de proteine si lactate. Cei care au mancat multe proteine si multe lactate au pierdut mult mai multe kilograme, inclusiv din zona abdominala, si au facut si o masa musculara mai mare.
Grasimea de pe abdomen este periculoasa pentru sistemul cardiovascular si pentru metabolismul tau. Atunci cand cresti aportul de calciu si proteine al dietei, ajuti la pierderea grasimii din zona abdominala.

5. Alege-ti cu grija grasimile
Grasimile polinesaturate, care se gasesc in nuci, seminte, uleiuri vegetale, te pot ajuta sa scapi de grasimea abdominala. Un studiu din 2014 a vrut sa afle daca mancarurile pe care le consumam influenteaza locul depozitarii grasimii. Au folosit doua grupe care au avut aceasi dieta, cu deosebirea ca jumatate dintre subiecti au consumat calorii aditionale din grasimi polinesaturate, in timp ce cealalta jumatate din grasimi saturate.
Ambele echipe s-au ingrasat, insa cei care au consumat grasimi saturate au luat mai multi centimetri in jurul abdomenului. Grasimile polinesaturate par sa reduca depozitarea grasimilor in corp.

Autor:  Andreea Utza