Site coolinaria.ro

6 motive sa mananci mai mult peste


6 motive sa mananci mai mult peste Stii ca pestele este o sursa grozava de proteine si nutrienti, insa exista mult mai multe motive pentru care merita sa consumi mai mult. Iata care sunt acestea:

Previne bolile de inima
Femeile care mananca putin peste, sau chiar deloc, au cu 50% mai multe sanse sa dezvolte boli ale inimii decat cele care mananca peste o data pe saptamana. In plus, pestele contine omega-3, ceea ce ajuta la eliminarea grasimilor din sange, ducand la o inima mai sanatoasa.

Reduce riscul de Alzheimer
Mananca peste o data pe saptamana ca sa ajuti neuronii din materia cenusie, partea creierului care se ocupa de memorie si invatare. Persoanele care mananca peste la cuptor sau fiert, nu prajit, au celule mai sanatoase si mai mari in aceasta zona cerebrala. Oamenii de stiinta sustin ca un volum mai mare al creierului poate scadea riscul Alzheimerului.

Pentru piele si par
Una dintre neplacerile unei diete sarace in grasimi este lipsa grasimilor din piele si par, care le poate face uscate si terne. Acizii grasi omega-3 sunt tocmai genul de grasimi sanatoase de care pielea ta are nevoie ca sa se simta hidratata, iar parul tau sa fie stralucitor.

Ajuta in depresie
Mai multe studii au decoperit ca, daca este consumat alaturi de medicamente ce combat depresia, pestele bogat in omega-3 ajuta la tratarea acesteia.

Dezvoltarea creierului
Tot acizii grasi omega-3 sunt cei esentiali pentru dezvoltarea creierului copiilor. De asemenea, consumul poate ameliora simptomele de ADHD. Expertii recomanda ca parintii sa se consulte, totusi, cu pediatrul, inainte sa introduca suplimente in alimentatia copilului.

Vitamina D
Pestii de apa sarata sunt surse bune de vitamina D, care lupta impotriva bolilor, are grija de sanatatea oaselor si previne declinul cognitiv. O portie de somon contine 75% din doza zilnica recomandata de vitamina D.

Autor:  Andreea Utza