Site coolinaria.ro

Schimba-ti obiceiurile alimentare odata cu inaintarea in varsta


Schimba-ti obiceiurile alimentare odata cu inaintarea in varsta Ridurile, celulita si kilogramele in plus sunt cele mai mici probleme pe care le intampini dupa o anumita varsta.

Corpul tau ar putea fi o bomba cu ceas, deoarece riscul de cancer creste substantial. Sa nu uitam si de bolile nefatale, obezitatea si alte probleme care pot aparea odata ce imbatranim...

1. Mesele rapide
Renunta complet la ele! A manca fast-food este un mod rapid de a scapa de pranz, dar nu tocmai cel mai sanatos.
Adopta un sistem in care punctezi fiecare aliment. De exemplu, 2 puncte pentru salata, 3 pentru aperitiv, 4 pentru desert, etc. Poti manca tot ce vrei, dar tine minte ca intotdeauna sa ramai sub o limita de 6 puncte cumulate. Cel mai bine ar fi daca ai alege o singura data din fiecare categorie.

2. Pielea sensibila la cancer
Mancarea poate ajuta foarte mult in acest context. Un studiu a aratat ca oamenii care mananca foarte multi carotenoizi au un risc de 6 ori mai scazut de a face cancer de piele. Asta deoarece beta-carotenul este o protectie interna impotriva soarelui.
Ca mod de prevenire, mananca cel putin 2 cartofi dulci pe saptamana. Asta iti va da doza de beta-caroten necesara pentru a te proteja impotriva cancerului de piele. Alte surse excelente de beta-caroten sunt morcovii si pepenele galben.

3. Esti un workaholic
Nu lasa statul la birou sa iti deranjeze obiceiurile sanatoase. Fa-ti un program pe care sa-l respecti!
Poti sa-ti cumperi un frigider micut pe care sa-l tii in birou si in care sa pastrezi mereu la indemana mancare sanatoasa si proaspata.

4. Problemele cu vederea
Prima data cand esti amenintat cu orbirea de cand nu mai esti tanar. De data asta, pericolul este real. Din fericire, un studiu a aratat ca oamenii care consuma multa luteina au un risc cu 43% mai scazut de a avea probleme cu vederea. Luteina ajuta la filtrarea luminii albastre, care iti distruge retina.
Mananca 2 portii de legume verzi pe zi. Poti opta pentru spanac, broccoli sau varza de Bruxelles.

5. Subtierea arterelor
Colesterolul ridicat este o mare problema. Mananca cel putin o mana de struguri pe zi. Antixodidantii iti vor micsora nivelul colesterolului.

Autor:  Andreea Utza