Site coolinaria.ro

Cum sa prepari cocktailuri light


Cum sa prepari cocktailuri light Cine vrea sa bea apa plata la o petrecere? De obicei nimeni, iar cine pretinde asta, cam minte...

Iata cum poti face cele mai bune alegeri in materie de bauturi alcoolice, pentru a te putea bucura de petreceri fara sa-ti distrugi silueta:

1. Alege vinuri spumante
Sampania si alte vinuri spumante au mai putine calorii decat cele neacidulate. Un pahar o sa-ti economisesca 60-80 de calorii din cele 120-150 pe care le-ai fi consumat in mod normal. De asemenea, atunci cand alegi un vin, tine minte ca variantele "brute" au mult mai putin zahar si, implicit, mai putine calorii.

2. Da savoare cu lamaie
Putina lamaie, lime sau portocala adauga un plus de gust oricarei bauturi, fara a-i adauga, insa, prea multe calorii. Joaca-te cu mai multe combinatii de alcool si citrice, ca sa-ti dai seama ce-ti place. In loc sa cumperi suc de lamaie sau portocala, stoarce cateva si pastreaza sucul intr-un recipient sigilat.

3. Reinventeaza spritul
Atunci cand e foarte cald afara, e mai bine sa o lasi mai moale cu alcoolul, ca sa nu te simti molesit. Ceea ce e foarte bine: mai putin alcool inseamna mai putine calorii. Totusi, daca ai nevoie de ceva racoritor, intoarce-te la vechiul sprit, doar ca reinventat. Adauga putin sifon sau apa minerala in vinul tau preferat, pentru a taia din calorii. Serveste cu cateva felii de capsuni proaspete.



4. Cumpara fresh-uri de fructe
In loc sa cumperi cutii de suc de la supermarket, la urmatoarea petrecere foloseste suc proaspat de pepene sau un amestec din fructele tale preferate. De asemenea, poti incerca sa folosesti ca baza sucuri verzi, preparate pe loc.

5. Ierburi pentru aroma
Menta, rozmarinul, lavanda si ghimbirul sunt optiuni excelente pe care le poti adauga intr-un cocktail, iar partea buna e ca mai sunt multe altele. Pe langa faptul ca vor da o aroma intensa, sunt bune si pentru organism. Foloseste-ti imaginatia si fa cat mai multe combinatii, pana iti gasesti favoritele.

6. Bea apa
Este o regula universala, pe care ar fi excelent daca ai putea sa o respecti cat de des posibil. Bea un pahar cu apa dupa fiecare bautura alcoolica, deoarece alcoolul deshidrateaza. De asemenea, cel mai important este sa bei moderat, indiferent de temperatura, dar, cu atat mai mult in sezonul cald.

Autor:  Andreea Utza