Site coolinaria.ro

Cum sa scapi de mahmureala


Cum sa scapi de mahmureala Niciodata nu ar trebui sa bei peste masura, dar exista si unele ocazii la care pur si simplu vei fi luat de val...

Daca ai exagerat peste noapte sau prevestesti o seara zbuciumata, nu inseamna neaparat ca a doua zi va trebui sa zaci in pat.

Iata cateva sfaturi pentru o dimineata fara mahmureala:

1. Nu bea niciodata pe stomacul gol
Durerile de cap si hipersensibilitatea la lumina si zgomot nu vor fi niciodata placute. Cel mai rau dintre toate este, probabil, setea care nu poate fi potolita. Primul lucru pe care ar trebui sa-l faci este sa te asiguri ca nu bei pe stomacul gol. Laptele sau iaurtul sunt excelente pentru stomacul tau. Inainte sa te duci la marea petrecere, nu uita sa mananci niste iaurt cu banane sau un bol de cereale cu lapte.

2. Nu exagera cu bauturile acidulate
Este adevarat ca bulele iti ajung mai repede la cap, deci te poti imbata mult mai repede. Acestea vor grabi absorbtia de alcool, asa ca limiteaza numarul paharelor de sampanie sau de cocktail-uri.

3. Nu exagera cu whiskey-ul
Bauturile precum whiskey au un numar mai mare de compusi numiti congeneri, care sunt formati in timpul fermentatiei sau distilatiei. Acesti compusi iti vor face mahmureala si mai groaznica decat este deja.

4. Apa inainte de culcare
Alcoolul te deshidrateaza, mai ales cand este consumat in cantitati mari. Daca nu ai baut apa in timpul evenimentului, este foarte important ca, macar dupa ce s-a terminat, sa nu uiti de aceasta.

5. Ce poti face dimineata?
Indiferent ce ar spune prietenii tai, mai mult alcool nu este niciodata raspunsul cel mai bun. Aminteste-ti ca din cauza lui te simti rau acum.



6. Si mai multa apa!
Dupa ce te-ai trezit, bea cat mai multa apa. Alege apa de cocos, o bautura pentru sportivi sau ceva care sa te ajute sa te hidratezi. Iti va fi mult mai bine.

7. Nu incerca cofeina
Daca o sa bei prea multa cafea sau prea mult ceai nu vei reusi sa stai hidratat. O cana din oricare iti va fi de ajuns, dar asta doar daca simti neaparat nevoia sau crezi ca doar asta te va face sa fii din nou tu insuti.

8. Un mic dejun racoritor
Este singurul mod prin care iti vei inlocui vitaminele si mineralele pierdute prin procesarea alcoolului. Daca simti ca nu poti manca nimic, tine minte ca si un castron de cereale este de ajuns pentru a repara din daune si pentru a-ti reface energia.

Autor:  Andreea Utza