Site coolinaria.ro

Tot ce trebuie sa stii despre gemuri


Tot ce trebuie sa stii despre gemuri E important sa stii totul despre gemurile de fructe, pentru a putea face alegeri bune si sanatoase, atunci cand vine vorba de dieta ta.

Afla ca gemurile pot fi sanatoase pentru tine. Nu toate sunt pline de zahar sau siropuri care ingrasa... Totusi, moderatia este intotdeauna cheia. Fructele proaspete raman o alegere sanatoasa, insa nu poti intinde un mar intreg pe o felie de paine, pe cand gemul va merge perfect.

Iata principalele beneficii ale gemului de fructe:

1. Spre deosebire de unt, margarina, branza sau cremele cu ciocolata, gemurile nu contribuie la colesterolul si nivelul de grasime din corp. Acestea ajuta la mentinerea unei greutati sanatoase, atunci cand nu consumi portii exagerate.

2. Pectina este o substanta care se gaseste in toate fructele. In timpul procesului de fierbere, atunci cand prepari gemul, aceasta substanta se modifica. Pectina modificata ajuta la reducerea riscului de cancer, dar si la imbunatatirea sanatatii parului, a pielii si a unghiilor si la tratarea constipatiei.

3. Gemurile sunt bogate in zahar si sunt o sursa minunata de energie si fibre. Acestea taie pofta de mancare, te ajuta sa mananci mai putin si sa scapi de pofta de dulce. De asemenea, ele ajuta la reducerea riscului diabetului de tip 2.



4. Deoarece sunt bogate in calorii, cei care vor sa scape de kilogramele in plus, dar si cei care sufera deja de diabet, ar trebui sa consume gemurile cu moderatie.

5. Daca sunt facute cu bucati mari de fructe, gemurile pot reduce riscul infarctului si al altor boli periculoase ale inimii.

6. Majoritatea beneficiilor fructelor se regasesc in gemuri, in special antioxidantii, care ajuta inima. De asemenea, acestia pot reduce riscul diferitelor tipuri de cancer, in special al celui la stomac, gura sau colon. Pentru femeile gravide este bun deoarece sustine dezvoltarea sanatoasa a fatului.

7. Sunt o sursa concentrata de nutrienti, atunci cand sunt facute cu fructe perfect coapte.

Autor:  Andreea Utza